Interimatul Ministerului Educației, preluat de Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii! Ecaterina Andronescu demisă de premier

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: proalba.ro
Sursa foto: proalba.ro

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o, vineri, din funcția de ministru al Educației, pe Ecaterina Andronescu, după declarațiile pe care aceasta din urmă le-a făcut pe tema Caracal. Anunțul a fost făcut de către Viorica Dăncilă de pe pagina sa de Facebook. ,,Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

          Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a menționat premierul.

Demisia ministrului Educației vine în urma declarației făcute în legătură cu cazul Caracal, potrivit căreia ea a fost învățată să nu se urce cu străini în mașină. Ecaterina Andronescu, a declarat vineri la Digi24 că a aflat de la televizor că premierul a demis-o din funcție. Fostul ministru și-a menținut afirmațiile care i-au adus demiterea: „Am aflat de la televizor (…) Nu avea nicio legătură cu situația decât să îi protejăm pe copii în perspectivă. Nu era intenția mea să o învinovățesc cumva pe Alexandra sau pe părintii ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om. Luați emisiunea și urmăriți. Am continuat să spun că de aceea noi în toamnă va trebui să declanșăm o campanie în școlile noastre pentru a-i învăța pe copii să se protejeze. Eu nu pot lua alte măsuri decât cele din școală. Noi putem să îi învățam pe copii cum să se poarte astfel încât și ei să se autoprotejeze. Școală este o instituție care trebuie să îi învețe de toate. M-aș fi așteptat la o explicație (din partea premierului). Dacă s-a înțeles așa, îmi pare rău. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să mai fac”.