Iohannis respinge din nou numirea Olguței Vasilescu ca ministru al Dezvoltării! Reacția Liei Olguța Vasilescu: Îi fac plângere penală

de Stiri Buzau Media

Președintele Klaus Iohannis a respins pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și i-a transms premierului o scrisoare în care îi cere să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului a argumentat că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis i-a imputat declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției. În scrisoarea trimisă Vioricăi Dăncilă, președintele motivează că Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară în niciunul dintre domeniile de care se ocupă ministerul pentru care este propusă și nici nu are experiență privind promovarea și gestionarea politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al dezvoltării regionale și administrației publice.

Șeful statului a spus că, în calitate de primar, Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale.

Iohannis i-a mai imputat Olguței Vasilescu că, în calitate de ministru al muncii, a fost lipsită de transparență în relația cu societatea civilă și în procesul de dialog social, fără a-i consulta pe cei implicați. La rândul ei, Lia Olguța Vasilescu a spus că îi va face plângere penală președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat numirea ei în fruntea Ministerului Dezvoltării. Ea mai fusese refuzată şi pentru Ministerul Transporturilor.