VIDEO:Violențe la mitingul diasporei! Jandarmii au folosit tunul cu apă și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei

de Stiri Buzau Media

Mitingul diasporei din Piaţa Victoriei a debutat cu incidente între protestatari şi jandarmi. Noi incidente au avut loc la mitingul din Piața Victoriei, între protestatari și jandarmi, forțele de ordine fiind nevoite să recurgă la gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a îndepărta persoanele violente. Jandarmeria Română informează că la mitingul din Piața Victoriei au ajuns și membrii galeriilor de fotbal, subliniind că persoanele care protestează pașnic sunt rugate să nu intre în conflict cu aceștia și nici să le sprijine acțiunile violente.

„În Piața Victoriei și-au făcut apariția persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credință să se delimiteze de aceste grupuri și să nu sprijine în niciun fel acțiunile lor violente! De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează pașnic să nu intre în conflict cu aceste persoane! Repetăm apelul nostru la calm și recomandăm femeilor și persoanelor însoțite de copii să se retragă din zona în care au loc violențe!”, precizează Jandarmeria Română, printr-o postare pe Facebook. De asemenea, METROREX a decis, din cauza numărului mare de persoane ce tranzitau zona, să închidă stația de metrou Piața Victoriei, ceea ce presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran, dar şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Stația se va redeschide la solicitarea autorităților.

„Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei să fie închisă. Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, au precizat reprezentații METROREX, printr-un comunicat de presă.

IMAGINI ÎN DIRECT:

Luminile #piatavictoriei #10august #diasporaacasaVă rugăm să dați like paginii noastre Privesc.Eu!

Publicată de Privesc.Eu pe Vineri, 10 August 2018

 

Zeci de mii de protestatari se află la această oră în Piaţa Victoriei. La ora 21.00 au aprins luminile telefoanelor şi au cântat imnul naţional. Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spațiul din fața Guvernului și au forțat gardurile, aruncând în același timp și cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi, aceștia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare. Unul dintre protestatarii ridicați de jandarmi din Piața Victoriei avea un dispozitiv cu electroșocuri, precizează reprezentanții Jandarmeriei Capitalei. Bilanţul provizoriu al zilei anunţat de autorităţi contabilizează peste 111 răniţi în incidente, dintre care şapte sunt jandarmi. Într-un colţ al pieţei, un grup violent a încercat din nou să forţeze cordonul de jandarmi, forţele de ordine trebuind să folosească din nou gazele lacrimogene. Proteste au loc și în multe orașe din țară. Mii de oameni s-au adunat la Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Iași, Galați, Timișoara, Craiova, Constanța, Oradea.

Știri despre: , , ,