Criză de medici în spitalele buzoiene care tratează pacienți Covid

de Stiri Buzau Media

Niciun spital din cele patru din județul Buzău, care pot trata bolnavii COVID-19, nu dispune de un număr suficient de medici în secțiile vitale în tratarea infecției cu SARS-CoV-2.

Spitalul de la Râmnicu Sărat va trata în continuare sute de bolnavi doar cu un singur medic infecționist, pensionar, și doi pneumologi.

Mari probleme sunt și la Spitalul Județean Buzău care în decembrie a pierdut doi medici specialiști de la ATI. Această secție funcționează în prezent cu patru medici și trei rezidenți, dar există promisiunea că, în curând, va fi angajat și cel de al cincilea medic la ATI.

Cea mai gravă situație este, însă, la spitalele din Nehoiu și la Smeeni, unde nu există niciun medic pneumolog, infecționist sau epidemiolog. În această situație, pacienții care vor fi internați în aceste două unități medicale vor fi evaluați inițial la Spitalul Județean Buzău sau la Râmnicu Sărat, iar după internarea la Nehoiu sau Smeeni, dacă vor avea nevoie de un nou consult de specialitate îl vor primi de la distanță.

 

Știri despre: ,