Două noi spitale buzoiene ar putea primi pacienți cu Covid

de Stiri Buzau Media

Explozia de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, din ultimele zile, din Buzău, determină autoritățile de sănătate publică să ia în calcul ca alte două spitale din județ să fie obligate să primească pacienți COVID.

Este vorba despre Spitalul de Boli Cronice de la Smeeni și Spitalul CFR, unde ar urma să ajungă cazuri ușoare spre medii, pentru că nu au surse de oxigen care să asigure necesarul pentru bolnavii în stare gravă. Odată cu acest transfer de pacienți, s-ar putea elibera paturi în Spitalul Județean unde există rețeaua de oxigen pusă la punct.

În ultimele 14 zile, peste 3.000 de buzoieni s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar printre ei se numără și aproape 350 de elevi și aproape 150 de cadre didactice și nedidactice. Din păcate, multe dintre persoanele diagnosticate au nevoie de internare.

Potrivit raportării de astăzi a Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău, au fost înregistrate 234 de noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. Din fericire, în ultimele ore nu au mai consemnate decese, după ce ieri fuseseră raportate 22.

 

Știri despre: