La Buzău, vaccinarea antigripală va debuta săptămâna viitoare

de Stiri Buzau Media

Campania de vaccinare antigripală va debuta, la Buzău, săptămâna viitoare. Primele 5.000 de doze cu serul antigripal au ajuns la Direcția de Sănătate Publică, iar în curând acestea vor fi trimise cabinetelor medicilor de familie.

Primii imunizați împotriva virusului gripal vor fi copiii, începând cu vârsta de șase luni. Medicii pediatri spun că anul acesta este mai recomandat ca niciodată ca serul să fie administrat la cât mai mulți copii, pentru că deja spitalele sunt pline de minori cu viroze respiratorii grave, iar la cei mici gripa poate dezvolta forme mai grave decât infecția cu SARS-CoV-2.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere vor mai fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrâni instituţionalizaţi, personalul medical, personalul din centrele de asistență socială, precum şi gravidele.

În cea de-a doua tranșă, județul Buzău va primi 17.000 de doze, însă, deocamdată, nu se știe când se va întâmpla acest lucru. Pentru acest sezon, Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat 42.000 de doze de vaccin, cu 18.000 mai puțin față de anul trecut.

Anul trecut, la Buzău, s-au vaccinat aproape 30.000 de persoane vulnerabile, în condițiile în care campania a început mai devreme, iar interesul pentru vaccinare a fost unul crescut din cauza pandemiei și a faptului că la acel moment nu exista încă un vaccin împotriva Covid-19.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzăun spun că, și în acest sezon, doresc imunizarea cât mai multor persoane din grupele de risc, ținând cont de contextul epidemiologic deloc favorabil, generat de pandemie.

Medicii precizează că nu este nicio restricție dacă o persoană alege să se vaccineze anti-COVID-19 și antigripal în aceeași perioadă.

 

 

Știri despre: ,