Medicii continuă să părăsească Buzăul

de Stiri Buzau Media

Exodul medicilor continuă și nu a fost oprit, nici măcar de  pandemie. În județul Buzău, anul trecut 4 medici au cerut documentele necesare pentru a pleca în afara granițelor țării, după ce, în 2019, mai plecaseră în străinătate încă 6 medici.

Buzăul nu stă bine nici în ceea ce privește exodul intern. Mulţi studenţi care aleg să urmeze cursurile unei facultăţi în domeniul medicinei nu se mai intorc în judeţ pentru a profesa, iar acest lucru conduce la o criză a medicilor.

Exodul continuu al cadrelor medicale are consecințe nefaste, iar acest lucru este vizibil și la Spitalul Județean Buzău, care se confruntă de ani buni cu un deficit de specialiști. De altfel, conducerea unității medicale scoate la concurs periodic zeci de posturi, însă acestea sunt cu greu ocupate și doar unele din ele. Reamintim că de la începutul anului şi până în prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a scos la concurs peste 30 de posturi și doar câteva au fost ocupate.

Cel mai mult, deficitul de medici s-a observat și simțit în timpul pandemiei, când unele specializări importante, cum este cea de Boli Infecțioase, au fost nevoite să facă față stuației medicale cu numai doi medici specialiști.

 

Știri despre: ,