Pregătiri pentru izbucnirea valului 5 al pandemiei

de Stiri Buzau Media

Autoritățile buzoiene se pregătesc intens pentru un eventual val 5 al pandemiei de coronavirus.

Astfel, în zilele următoare, la centrul de vaccinare drive-thru din parcarea complexului Kaufland, din Bariera Ploiești, vor fi relocate două containere, în care va fi transferată activitatea centrului care acum se desfăzoară în corturi. Măsura se datorează faptului că vremea s-a răcit considerabil, iar temperaturile scăzute nu mai permit continuarea activității în corturile militare instalate în parcarea centrului comercial. O măsură similară urmează să fie luată și în cazul centrului drive-thru de la Râmnicu Sărat. În acest context, începând de astăzi, la Buzău urmează să sosească trei containere duble, dintre care unul va fi alocat centrului de vaccinare drive-thru din Buzău, un altul centrului similar din Râmnicu Sărat, iar altul va ajunge la spitalul din Smeeni.

De asemenea, anul viitor, centrul de vaccinare de pe bulevardul Nicolae Bălcescu va fi mutat, într-un alt spațiu, intens circulat, ce va fi stabit în perioada următoare. Motivul îl constituie faptul că Primăria Buzău, căreia îi aparține clădirea, a decis să mute acolo o parte din birourile Servicului de Stare Civilă, al cărui sediu urmează să intre în reabilitare, cu fonduri europene.

Trei containere vor ajunge și în curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, unde se intenționează înființarea unei secții modulare cu o suprafață de circa 120 de metri pătrați, destinată pacienților cu Covid-19.

De asemenea, autoritățile buzoiene studiază posibilitatea cuplării pavilionului TBC la stocatorul de oxigen din curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, pentru a suplimenta astfel numărul de paturi cu oxigen. În același timp, la spitalul din Râmnicu Sărat  vor mai fi montate 30 de prize pentru oxigen, crescând astfel numărul de paturi cu instalații de acest gen, iar la spitalul din Nehoiu se igienizează o anexă în care ar urma să fie instalat un stocator de oxigen care ar permite înființarea a 10-13 paturi ATI.

Știri despre: