Restricții în spitalele din Buzău, din cauza gripei

de Stiri Buzau Media

După ce Direcția de Sănătate Publică a primit confirmarea de la București în cazul a doi pacienți care erau suspectați de gripă, autoritățile buzoiene au impus un plan de măsuri ce vizează în mod special spitalele din județ. Prin urmare, a fost luată decizia restricționării și chiar a interzicerii vizitelor în unitatele spitalicești  din județul Buzău. Totodată, pentru a se evita răspândirea virusului în întreg spitalul s-a dispus izolarea în secțiile de boli infecțioase sau în alte secții ale spitalelor a pacienților cronici cu simptome de gripă.

În restul secțiilor se va stabili un program clar de vizitare, precum și reducerea numărului celor care vin în vizită la pacient. Aparținătorii vor fi obligați să poarte echipament specific. Accesul va fi interzis în secțiile cu risc major precum Pediatrie, Neonatologie, ATI sau Chirurgie. În cazul persoanelor care au o stare mai ușoară a bolii și nu necesită spitalizare, se cere ca aceștia să rămână la domiciliu și să fie în permanență supravegheați de medicul de familie.

Reamintim că la nivelul județului au fost confirmate două cazuri de gripă. Este vorba despre o minoră de 15 ani, însărcinată, din Râmnicu Sărat și un copil de 2 ani din Buzău. Între timp, bebelușul a murit, urmând ca după autopsies ă se stabilească o cauză exactă a decesului. Pe de altă parte, la Sectia de boli infecțioase au fost semnalate suspiciuni de gripă la 4 adulți.

Știri despre: , , ,