Spitalul din Rm. Sărat rămâne deschis pentru toți pacienții

de Stiri Buzau Media

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat rămâne deschis pentru bolnavii non-COVID. Este decizia autorităților județene, în ciuda anumitor presiuni exercitate față de autoritățile din Rm Sărat pentru transformarea unității medicale într-un spital destinat exclusiv bolnavilor cu coronavirus.

De altfel, primarul municipiului, Sorin Cîrjan, spune că autoritățile din Râmnicu Sărat vor susține, prin toate mijloacele, funcționarea normală a spitalului, astfel încât să fie asigurate servicii medicale, atât pacienților Covid, cât și celor non-Covid.

De asemenea, edilul muncipiului Rm. Sărat amintește faptul că reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat deja că spitalele care au fost unități suport pentru tratarea pacienților de COVID-19 nu se vor mai închide. În aceste condiții, decizia celor care vor să transforme unitatea din Râmnic în spital suport este nelegală.

Sorin Cîrjan consideră că, și în actualul context epidemiologic complicat, toți pacienții care intră pe poarta spitalului trebuie tratați. În plus, doar medicii sunt cei care pot stabili ce caz reprezintă o ugență medicală.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a transmis, ieri, Spitalului Municipal Râmnicu, o adresă prin care a solicitat modificarea numărului de paturi destinate pacienților infectați cu coronavirus. În ultima perioadă, conducerea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și medicii au făcut eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi destinate exclusiv pacienților infectați cu COVID-19, iar în aceste zile, se vor mai crea alte 25 de locuri.

Primarul Sorin Cîrjan spune, însă, că Spitalul Municipal nu poate asigura un număr mult mai mare de paturi destinate pacienților infectați cu coronavirus, atât timp cât numărul medicilor și al surselor de oxigen este insuficient.