Verificări ample, în tot județul, în căutarea înghețatelor toxice

de Stiri Buzau Media

Controale de amploare în tot județul pentru depistarea loturilor de înghețată care conține oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, și care a ajuns în foarte multe dintre magazinele alimentare din Buzău. Este vorba despre sortimente de înghețată Snickers, Bounty și Twix.

Din primele verificări efectuate la cele mai mari depozite de la care își fac aprovizionarea micii comercianți, medicii veterinari și inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Buzău au constatat că au fost vândute sute de produse din loturile vizate de alerta alimentară. Doar în prima zi, echipele de control au retras de la comercializare 1.200 de bucăți de înghețată, din toate cele trei sortimente despre care există suspiciunea că ar conține oxid de etilenă.

Din păcate, nu toate produsele suspecte au putut fi retrase. Și asta pentru că multe dintre ele au fost deja vândute și, cel mai probabil, consumate. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare atrag atenția consumatorilor că, dacă încă nu au mâncat înghețata, să o aducă la magazin și vor primi banii înapoi.

Oxidul de etilenă este un gaz incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, folosit în industria chimică, în agricultură ca pesticid sau pentru a sterliza aparatura medicală. În Uniunea Europenă însă, este interzis de 10 ani, tocmai din cauza faptului că este periculos pentru sănătate.

Știri despre: ,