,,Zilele Medicale ale Râmnicului”, eveniment organizat de Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și Colegiul Județean al Medicilor Buzău

de Stiri Buzau Media

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2019 în Râmnicu Sărat, în cadrul Primăriei Municipiului și în Spitalul Municipal din oraș se va desfășura Conferința „Zilele Medicale ale Râmnicului”. Evenimentul se adresează medicilor rezidenți, medicilor specialiști și medicilor primari din diverse specialități medico-chirurgicale, dar și asistenților medicali și studenților la medicină. Prezentările științifice vor fi de interes major pentru multiple specialități și vor aduce un plus de inovație în actualizarea cunoștințelor medicilor în diverse domenii. Tema manifestării este ,,Abordarea Multidisciplinară și Interdisciplinară a Pacientului”. Deschiderea oficială va avea loc într-un cadru festiv, la sediul Primăriei municipiului Râmnicu Sărat, având invitați de renume.

Prima zi se va încheia un cocktail de bun venit. Pentru participanții doritori, în ultima zi a evenimentului se va organiza turul turistic al orașului, vizitând cele mai importante repere ale Râmnicului. Cu o “vârstă” de 580 de ani, prima atestare documentară datând din 08 Septembrie 1439, din vremea lui Vlad Dracul, Râmnicu Sărat reprezintă orașul de origine a numeroase personalități, precum academician Ștefan Minovici – chimist, istoricul Gheorghe Buzatu, Traian Săvulescu – biolog, fondatorul școlii românești de fitopatologie, cântăreața de operă Florica Cristoforeanu, academician Petre Antonescu – creatorul Arcului de Triumf din București, Ioan Mușat – amiral, comandant al Marinei Militare Romane în perioada 1979 – 1989, Petre Iorgulescu-Yor – pictor și mulți alții. Pentru înscrieri, cei interesați pot accesa site-ul www.zilelemedicalealeramnicului.com. Taxe de participare este de 130 lei, pentru medici primari/specialiști; 70 lei – medici rezidenți; 70 lei – medici pensionari și 40 lei – asistenți medicali. Pentru studenți, accesul la această conferință este gratuit. Înscrierile se fac până marți, 15 octombrie 2019.