Președintele AJF Buzău vrea lege pentru îndepărtarea huliganilor de pe stadioane

de Stiri Buzau Media

Președintele AJF Buzău, Adrian Robert Petre, vrea lege pentru îndepărtarea huliganilor de pe stadioane. El a anunțat pe pagina de socializare că va propune președintelui FRF Răzvan Burleanu să inițieze cu sprijinul deputatului PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care să se stabilească sancțiuni pentru suporterii care nu respectă regulile de bună purtare pe stadion.

 

 

“În contextul sancțiunii drastice primite de FRF de la UEFA, îi voi propune Președintelui FRF Răzvan Burleanu să inițieze cu sprijinul dlui Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care să se stabileasca sancțiuni pentru suporterii care nu respecta regulile de buna purtare pe stadion.

Legea va stipula măsuri clare pentru actele de huliganism, pentru manifestările rasiste și alte asemenea comportamente antisociale care, nu numai ca perturbă buna desfășurare a meciurilor, dar atrag și sancțiuni dure din partea forurilor superioare pentru care plătesc echipele și adevărații iubitori de fotbal.
Îmi doresc ca scopul acestui act normativ să fie, în principal, educarea publicului și cultivarea spiritului de fair-play. În subsidiar, aștept de la viitorul proiect ca, în cazul în care funcția preventivă a actului nu va fi fost atinsă, acesta să producă înlăturarea de pe stadioane a tuturor celor al căror obiectiv pare introducerea și alimentarea stării de dezordine.

În acest sens, cu sprijinul organelor de ordine, noul act normativ va prevedea înlaturarea de îndată a persoanelor turbulente și interzicerea participării la evenimente sportive pe durate semnificative a tuturor celor care săvârșesc abateri de la regulile de conduită specifice”, a scris președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău, Adrian Petre, pe Facebook.