Sute de mici fotbalişti, premiaţi de AJF Buzău!

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Buzau Media
Sursa foto: Buzau Media

Seară specială pentru aproximativ 400 de copii, de la cluburi de fotbal din Buzău, Râmnicu Sărat şi Vrancea. Ajunsă la cea de-a doua ediţie, Interliga de fotbal, competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, a reunit pe Stadionul din Crâng, sub lumina reflectoarelor, sute de aspiranţi la gloria fotbalistică, micuţi între 6 şi 10 ani, aflaţi la început de drum şi poate, în viitor, fotbalişti de care Buzăul să fie mândru. Conform tradiţiei, n-a fost un turneu cu învinşi şi învingători, toţi participanţii participanţii au fost premiaţi cu cupe şi diplome de preşedintele AJF Buzău, Adrian Petre, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal şi Vlad Munteanu, manager loturi de tineret şi juniori FRF.

Sursa foto: Buzau Media

Bucuria noastră cea mai mare este atunci când vedem atâţia copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, copii care sunt materia primă a fotbalului buzoian şi românesc. Noi ne dorim ca foarte mulţi copii să vină să activeze pe terenul de fotbal. Este mult mai uşor astăzi, observăm la foarte mulţi copii, că joacă fotbal pe tabletă sau pe calculator decât să vină în iarbă să alerge, să transpire şi să uite de alte activităţi cum ar fi tableta, calculatorul, telefonul, care nu fac bine deloc. Nu fac bine nici la educaţie, nu fac bine nici la sănătate iar sportul, pe lângă sănătate, este foarte bun pentru că noi. Ne dorim ca aceşti tineri să devină fotbaliştii buzoieni. Ne dorim, şi aceasta este şi munca noastră şi zi de zi muncim şi punem pas cu pas, ca în viitor să avem o echipă în Liga a 2-a şi în Liga I. Eu îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem o echipă în Liga I, Buzăul merită, aţi văzut foarte mulţi copii, foarte mulţi părinţi, foarte mulţi iubitori ai fotbalului, observăm şi la jocurile Metalului, şi la Râmnicu Sărat şi, de ce nu, la jocurile pe care le organizăm noi pe acest stadion, că vin foarte mulţi suporteri. Eu am speranţa că, în viitor, aceşti copii vor creşte, vor rămâne la Buzău şi vom avea, cu siguranţă, o echipă care să ne reprezinte cu cinste”, a declarat preşedintele AJF Buzău, Adrian Petre.

Pentru reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, Interliga de la Buzău a fost o surpriză plăcută, dat fiind numărul participanţilor, dar şi al celor aflaţi în tribune, semn că la Buzău pasiunea pentru fotbal a rămas aceeaşi.

Sursa foto: Buzau Media

Face parte din programele noastre şi această competiţie şi ne bucurăm că există. Ne bucurăm că există copiii aceştia în primul rând pentru că bucuria noastră ei sunt, nu faptul că există Interligă, că ei sunt cei care există pentru Interligă. Sper să şi ajungă din ei să evolueze de-a lungul timpului, să ajungă acolo unde ne dorim noi. E bine că Buzăul îşi păstrează tradiţia pe care o cunosc de multă vreme şi atrage aici atâta lume şi atâţia copii pentru această competiţie pentru că am jucat şi eu la Buzău şi ştiu ce înseamnă dragostea Buzăului pentru fotbal. Din păcate, fotbalul mare a dispărut, dar toate au un început, fotbalul mic poate să devină oricând un fotbal mare”, a menționat Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF.

Sursa foto: Buzau Media

Mă bucur mult că reuşim să transmitem în ţară mesajul că avem nevoie de această Interligă, avem nevoie ca aceşti copii să socializeze, în primul rând. I-am văzut pe unii dintre ei supăraţi, plângând, cred că trebuie încurajaţi să facă această mişcare şi felicit AJF Buzău pe această cale pentru iniţiativă, pentru modul cum a organizat şi cu siguranţă să ne întâlnim pentru că sunt proiecte interesante, care atrag copii şi am văzut copii de la Focşani, de la Râmnic, e chiar foarte plăcut să fii în mijlocul lor”, a spus la rândul său, Vlad Munteanu, manager loturi de tineret şi juniori FRF.

„Trebuie, în primul rând, să fie un prilej de bucurie pentru că s-au întâlnit să joace într-o formă organizată şi pe această cale ţin să felicit Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău pentru acţiunile pe care le întreprinde, se simte o revitalizare a fotbalului juvenil în judeţul Buzău. Sperăm, într-un interval scurt de timp, să îi regăsim pe aceşti copii şi la competiţiile oficiale organizate de Federaţia Română de Fotbal, pe grupele care permit acest lucru”, a declarat Gabriel Bodescu, secretar general adjunct FRF.

A fost şi seara premierilor speciale!

În paralel cu organizarea Interligii, AJF Buzău a dorit să aducă în mijlocul evenimentului şi o parte dintre campionii fotbalului juvenil judeţean. Astfel, au fost premiate pentru câştigarea titlurilor de campioană judeţeană echipele Metalul Buzău, la categoria U11, CSM Râmnicu Sărat, la categoria U13 şi LPS Buzău, la categoria U15. Şi pentru viitorii antrenori a fost o seară specială, AJF acordând licenţele C UEFA pentru câțiva antrenori din Buzău care au absolvit cursurile respective. Nu în ultimul rând, a fost premiată şi echipa de futsal Luceafărul Buzău, pentru titlul de vicecampioană a Ligii a 2-a.

Știri despre: , , ,