Compania de Apă Buzău: Haideți să fim responsabili! 𝐍𝐮 𝐢𝐫𝐨𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐚𝐩𝐚! 𝐄𝐬𝐭𝐞 𝐨𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐞𝐭̦𝐢𝐢

de Stiri Buzau Media

Canicula va persista și, cu siguranță, asemenea nouă, și apa resimte acest disconfort. Pentru picăturile de apă este o perioadă încărcată de provocări, în care rolul lor este cu atât mai dificil de îndeplinit.

Haideți să fim responsabili!
𝐍𝐮 𝐢𝐫𝐨𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐚𝐩𝐚! 𝐄𝐬𝐭𝐞 𝐨𝐫𝐢𝐠𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐯𝐢𝐞𝐭̦𝐢𝐢.

Revenim cu un mesaj deseori transmis, mai ales pe perioada de secetă: 𝐍𝐔 𝐔𝐃𝐀𝐓̦𝐈 𝐆𝐑𝐀̆𝐃𝐈𝐍𝐀 𝐂𝐔 𝐀𝐏𝐀̆ 𝐃𝐄 𝐋𝐀 𝐑𝐎𝐁𝐈𝐍𝐄𝐓!

Capacitățile aflate în exploatarea noastră sunt administrate pentru acoperirea necesarului de consum pentru uz casnic și menajer. În contextul secetei, care afectează atât sursele individuale, cât și umiditatea solului, observăm o tendință îngrijorătoare de utilizare excesivă a apei tratate pentru scopuri non-casnice. Atragem atenția asupra faptului că acest comportament compromite disponibilitatea și asigurarea presiunii apei pentru toți abonații noștri.

Utilizarea apei potabile în agricultură poate avea consecințe grave (furnizarea apei cu program, așa cum se întâmplă în unele zone ale județului Buzău), scăderea presiunii și, în cazuri extreme, lipsa totală a apei pentru utilizatori, moment în care extragem, tratăm și furnizăm la capacitatea maximă și tot este insuficient, astfel apărând nemulțumire de ambele părți: a clienților onești și a noastră, ca operator regional.

Precizăm că depunem eforturi constante ca, în condiții normale de utilizare, în această perioadă de caniculă, să fim capabili să asigurăm volume mărite față de cererea obișnuită, dar, totuși, este imposibil să susținem necesarul de apă pentru irigații agricole cu resursele destinate consumului uman!

Ne-am lovit și de mesaje din partea dvs., conform cărora, dacă plătiți consumul, este în regulă acest comportament. NU ESTEDoar pentru că îl plătiți, acest consum nu trebuie să devină iresponsabil! Și atunci vă informăm de ceea ce ne transmite Legea 241/2006 (Articolul 4) privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, precum și în Regulamentul serviciului de apă și de canalizare (Articolul 5, alin. (1) și alin. (3)):

(1) Apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.

(4) Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menționate la alin. (1) este permisă numai în măsura în care există disponibilități față de necesarul de apă potabilă al localităților, stabilit potrivit prescripțiilor tehnice în vigoare.

În speranța că v-am informat corespunzător și în spirit civic, vă mulțumim și noi pentru înțelegere!

Compania de Apă Buzău