Cartof dulce umplut, o rețetă fără gluten

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: qbebe.ro
Sursa foto: qbebe.ro

Poți să-i oferi copilului tău, chiar dacă are intoleranță la gluten, o cină gustoasă, hrănitoare și ușoară. În plus, rețeta de mai jos este aspectuoasă și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Cartoful dulce este bogat în carbohidrați de calitate, iar umplutura propusă mai jos îl va face mai consistent, dar și delicios totodată. Timpul de preparare este  30 de minute. Ingrediente pentru 2-3 porții de Cartof dulce umplut:

  • 2 cartofi dulci
  • 1 cană de sos de roșii, special pentru paste
  • 125 ml lapte (fără grăsime)
  • 1/2 cană frunze de busuioc
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 ceapă mică
  • 2 roșii mici
  • 100 g brânză (cu conținut mai redus de grăsime)
  • opțional: busuioc proaspăt (pentru ornat)

Cum se prepară Cartoful dulce umplut

Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade și pregătește o tavă, tapetată cu hârtie de copt

Pasul 2: Catofii dulci vor fi despicați pe lungime și puși la microunde pentru 9-12 minute, până când se mai înmoaie

Pasul 3: După ce cartofii se mai răcesc va trebui să le scoți miezul.

Pasul 4: Miezul cartofilor va fi amestecat cu sosul de roșii, cu lapte, cu oregano, cu busuioc, cu ceapa tocată mărunt, cu roșiile tocate și cu 3/4 din cantitatea de brânză (rasă).

Pasul 5: Vei pune sare după gust și vei distribui amestecul în coaja cartofilor dulci.

Pasul 6: Peste cartofi vei pune și restul de brânză rasă.

Pasul 7: Vei pune cartofii la cuptor pentru 10-15 minute. Dacă vrei, după ce îi scoți la răcit îi poți orna cu busuioc proaspăt.