Am participat la sedinta Comisiilor de Buget reunite pentru audierea ministrului Finantelor Publice, doamna Anca Dana Dragu Paliu. Am militat pentru reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5 % , in 2016, si aveam nevoie de un raspuns de la viitorul ministru privitor la problema pastrarii acestei conditii, regasita in noul Cod Fiscal. Doamna ministru ne-a asigurat ca va pastra aceasta masura, raportandu-se la prevederile Codului Fiscal, cat si la bugetul pe anul 2016. O alta preocupare se refera la programul „Primul loc de munca”, un sprijin pentru tineri si avem nevoie de toata sustinerea politica pentru implementarea acestei initiative. Totodata, doamna ministru si-a manifestat dorinta de a continua vechile programe, initiate de guvernarea Ponta. Dincolo de optiunile politice, primeaza bunastarea cetatenilor. Ei sunt singurii care conteaza.
Ce m-a determinat să accept această propunere extrem de onorantă de a prelua Ministerul Finanţelor a fost experienţa mare, care m-a făcut să cunosc multe dintre aspectele economiei româneşti, am încercat o perioadă lungă să găsim soluţii împreună cu dumneavoastră. Când mi s-a oferit această sansă, să vin de partea cealaltă a mesei, am acceptat imediat propunerea – le-a transmis luni Dragu Paliu deputaţilor şi senatorilor din comisiile reunite de Buget-Finanțe.
Înainte de a vota, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, a sfătuit-o pe Dragu să desemneze un secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, pentru o comunicare mai bună.
Anticipând faptul că veţi obţine un aviz favorabil, doamna ministru, vă transmit rugămintea să aveţi în vedere că aceste comisii vor fi suportul dumneavoastră în legislativ şi, din punctul de vedere al organizării Ministerului de Finanţe, să aveţi un canal permanent de comunicare, adică un secretar de stat desemnat pe această relaţie, care să facă faţă acestui dialog – i-a transmis Ştefan.
El a arătat că, în relaţia dintre comisie şi Ministerul Finanţelor nu a existat un canal bun de comunicare de multe ori, la discuţii fiind desemnat să participe un secretar de stat, pentru că „aşa îl obligă legea”, cerându-i să evite astfel de situaţii.
Anca Paliu Dragu are 42 de ani, şi-a început cariera la BNR şi a continuat ca economist la biroul local al Fondului Monetar Internaţional timp de 11 ani, până la începutul anului 2013, când a fost recrutată de Comisia Europeană.