Reprezentanții Colegiului Economic, la prima întâlnire în cadrul unui nou proiect Erasmus+

de Stiri Buzau Media

Reprezentanții Colegiului Economic Buzău au participat vineri, la Pașcani, la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ ” Support to European Quality Assurance in Vocational Education and Training (EQAVET) National” (EQAVET-NRP-RO 2019. Proiectul se derulează în perioada 2019-2021 și a fost inițiat de CNDIPT, structură a Ministerului Educației cu suportul ANPCDEFP.

„Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)”, prin cererea de propunere de proiecte EACEA 36/2016 a oferit un sprijin punctelor naționale de referință din țările membre UE pentru punerea în aplicare a sarcinilor atribuite prin Recomandarea EQAVET Punctul național de referință din România este Grupul Național de Asigurare a Calității (GNAC) al cărui secretariat este asigurat de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT). PRIORITATE – îmbunătățirea calității și atractivității IPT.

Comunicatul de la Bordeaux – acțiunile care îmbunătățesc atractivitatea IPT:

  • dezvoltarea parteneriatelor școală – companie
  • condiții egale de participare la EFP
  • accesul la informație
  • ghidare și consiliere
  • dezvoltarea sistemului de calificări bazat pe rezultatele învățării
  • dezvoltarea și îmbunătățirea procesului de asigurare a calității

Seminarul interactiv „MiniEconomics Debate” a fost organizat de Colegiul Tehnic CF Unirea Pașcani și s-a aliniat acestor priorități.
Întâlnirea de la Pașcani a fost intensă, cu activități numeroase și variate: Prezentarea Rețelei parteneriale R4- Profesor Marilena Rapa, CEVM Galați; Colegiul Unirea – Istorie, tradiție și performanță, profesor Daniela Orășanu; Creativitate și înovare în învățământul pășcănean – profesor Iuliana Costea; Prezentarea activităților la nivelul rețelei parteneriale R4- EQ4 Comert- profesori Lungu Marioara, Tiplic Gabriela, Rapa Marilena, Pruteanu Mioara; Vizitarea școlii; Prezentarea exemplului de bună practică „dezbatere academică în format World Schools”.

Moțiunea luată în dezbatere a fost: „Acest Parlament ar interzice monitorizarea activității online a persoanelor în scopuri comerciale”. Dezbaterea a fost susținută de 4 reprezentanți ai clubului Narnia Logic Debate Pașcani. La final au avut loc discuții de grup informale.
Școlile membre în R4- EQ4 Comerț sunt Colegiul Economic „V. Madgearu Galați”, Colegiul Economic „I. Ghica Bacău”, Colegiul Economic Administrativ Iași, Colegiul Economic „O. Onicescu” Botoșani, Colegiul Economic Buzău și Colegiul Tehnic „CF Unirea” Pașcani.

La întâlnirea de proiect au luat parte directorul Colegiului Economic Buzău, Lungu Marioara, și Poștovei Catalina Ileana, profesor responsabil CEAC.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc la Galați, în data de 15 noiembrie.