ANUNȚ PRIMĂRIA NEHOIU – PRIMARUL ORAȘULUI NEHOIU

de Stiri Buzau Media

Măsuri luate în vederea prevenirii și limitării evenimentelor declarate ”urgență de sănătate publică”, în contextul evoluției pandemiei COVID-19:

• Restricționarea accesului populației în sediul Primăriei Orașului Nehoiu, pe perioadă nedeterminată. Este permis accesul în holul instituției, DOAR pentru situațiile care, conform legii, constituie urgență și sunt în competența de soluționare a primăriei (ex: eliberare acte de identitate, naștere sau deces, plata amenzilor și a taxelor judiciare de timbru).
• Începând cu data de 26.02.2020 se asigură serviciul de permanență la sediul instituției primăriei (24 ore / 7 zile).
• Persoanele izolate la domiciliu, comunicate de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, li se vor efectua anchete sociale, telefonic, prin serviciul Asistență Socială al Orașului Nehoiu.
• Operatorii serviciilor publice de transport au obligația respectării măsurilor stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, prevăzute în art. 6 din Hotărârea nr.6/09.03.2020, respectiv dezinfecția frecventă a habitaclului mijlocului de transport, la finalizarea traseului (bare de susținere, scaune, ferestre, uși).
• Operatorii economici care desfășoară servicii de comerț au obligația respectării măsurilor stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de urgență, prevăzute la art. 6,8 și 9 din Hotărârea nr. 6/09.03.2020, respectiv:
– dezinfecția frecventă a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse (cărucioare, coșuri, bare, clanțe de uși);
– instituirea măsurilor privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale;
– obligația tuturor instituțiilor publice și private de a lua măsuri de dezinfecție a spațiilor în care are acces publicul;
– instituțiile publice și operatorii economici vor dispune, în măsura disponibilității, desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte din personal, dacă situația o va impune;
Se vor intensifica acțiuni preventive derulate în spațiile publice cu aflux considerabil de persoane (stații de autobuz, cabinete medicale, farmacii), în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate publică.
Toți cetățenii din Orașul Nehoiu sunt rugați insistent să evite pe cât posibil ieșirea din casă, iar dacă situația impune totuși acest demers, să păstreze o distanță de 2 m față de persoanele din jur și să se protejeze cu măști și mănuși.
NEHOIU, 16.03.2020

Știri despre: , ,