Constantin Toma: Dragi buzoieni, În perioada 1-3 iunie 2022, am participat în Suedia, la Helsingborg, la cea mai importantă conferință globală ,,Urban Future”, privind accelerarea transformării orașelor în mod sustenabil

de Stiri Buzau Media
Peste 2000 de specialiști și lideri din toată lumea și-au împărtășit experiențele și viziunile privind îmbunătățirea calității vieții în orașele lumii.
Helsingborg este un oraș mijlociu din Suedia, la granița cu Danemarca și este considerat unul din cele mai inovative orașe și în rapidă schimbare din Europa.
Toate orașele sunt interesate de transformarea lor în orașe verzi, circulare și digitalizate, pentru a asigura locuitorilor săi o viață sănătoasă și fericită.
Mobilitatea urbană a fost unul din primele locuri în abordările atât ale primarilor din toată lumea, dar și ale specialiștilor ce se ocupă de micșorarea emisiilor de carbon.
Împreună cu echipa cu care am plecat de la Buzău: doamna Luminița Colțeanu, Șefa Investițiilor din fonduri U.E., doamna Ileana Bănucu, Directoarea Tehnică a Primăriei, doamna Simona Săvulescu, Directoarea Generală a Companiei de Apă și domnul Dan Cuza, Directorul General de la Urbis Serv, companie a Primăriei, am participat la multe ateliere unde s-au dezbătut teme privind viitorul sustenabil al orașelor lumii.
Am constatat cu toții că municipiul Buzău este pe direcția cea bună, în ceea ce privește proiectele sale pentru un viitor mai bun și sunt sigur că ideile culese aici, ne vor ajuta și mai mult în a avea inspirația și viziunea de a face din Buzău un oraș cât mai atractiv și competitiv.
HAI BUZĂU!
Constantin Toma
Știri despre: