Constantin Toma – În urmă cu 6 ani, stabileam împreună cu Benone Sinulescu, să realizăm, în fiecare an, un festival care să-i poarte numele și care să se ocupe de descoperirea de tinere talente ale muzicii populare românești.

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
În urmă cu 6 ani, stabileam împreună cu Benone Sinulescu, să realizăm, în fiecare an, un festival care să-i poarte numele și care să se ocupe de descoperirea de tinere talente ale muzicii populare românești.
Iată că, la sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat a patra ediție a acestui festival și, ca de obicei, timp de două zile a fost și un concert extraordinar, susținut de mari artiști din România, Basarabia și Ucraina.
Avem datoria ca această moștenire inestimabilă, lăsată de Benone Sinulescu și artiștii mai mici sau mai mari ai folclorului și muzicii populare românești, să fie dusă mai departe!
Marele premiu al ediției a patra a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară ,,Benone Sinulescu” a fost câștigat, în acest an, de un tânăr foarte talentat din Maramureș, Breban Daniel, de care sigur vom mai auzi.
Am fost onorați ca premierea să se facă chiar de Domnul Ministru al Culturii, buzoianul nostru, Lucian Romașcanu, împreună cu celebrul om de televiziune, Dan Negru.
Juriul festivalului a fost format din Traian Ilea – Președinte, Angela Buciu, Radu Ciordaș, Adrian Naidin și Teodor Isaru, cărora le mulțumesc și pe această cale pentru munca și profesionalismul arătat.
Iar concertul de închidere de duminică seara, susținut de cel mai bun prieten al lui Benone Sinulescu, maestrul Gheorghe Zamfir, împreună cu buzoianul nostru Daniel Jinga, Dirijorul Orchestrei Metropolitane București și Directorul General al Operei Române, va intra cu siguranță în istoria Buzăului.
Pentru prima dată s-a cântat muzică simfonică la Drăgaică, dar cel mai impresionant a fost numărul extrem de mare de buzoieni care au fost prezenți la acest spectacol unic.
Iar încheierea acestui spectacol a fost apoteotică, Cântecul Ciocârlia a fost cântat la două naiuri de maestrul Gheorghe Zamfir și eleva sa de 17 ani, Maria Mădălina Lupu, considerată de marele artist, ,,primadona mondială a naiului”, fiind acompaniați de o orchestră simfonică de renume.
Vă invit să revedeți această minune artistică care s-a întâmplat la noi la Buzău, în Drăgaica noastră dragă!
Mulțumesc din tot sufletul organizatorilor, artiștilor și mai ales buzoienilor care au participat direct sau indirect la acest festival unic în România, care duce mai departe numele lui Benone Sinulescu, cel care toată viața a promovat Buzăul.
HAI BUZĂU, BUZĂU!
Constantin Toma