Primăria Comunei Glodeanu Sarat – Precizări privind cardurile sociale distribuite de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

de Stiri Buzau Media
?Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va transmite beneficiarilor, până la data de 1 iulie, vouchere care vor fi încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la finalul anului 2022.
?Persoanele beneficiare vor putea folosi banii europeni pentru achiziționarea alimentelor sau meselor calde din rețeaua de peste 24.000 de magazine afiliate.
?Listele cu beneficiarii sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române, fără a fi nevoie să se depună vreo cerere, cu excepția cazurilor în care persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate nu se regăsesc în listele cu beneficiarii.
?Beneficiază de voucherele sociale următoarele categorii de persoane:
1) pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
2) persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
3) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
4) familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
5) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să apelați tel. 0760.265.874 – dna. Morentz Elena – Liliana, Compartiment Asistență Socială și Autoritate Tutelară, Primăria comunei Glodeanu Sărat.