Drumul către Vulcanii Noroioși, modernizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării

de Stiri Buzau Media

Una dintre cele dintre cele mai importante șosele din județul Buzău ar putea fi modernizată, în curând, cu bani de la Guvern. Este vorba despre drumul județean care duce la Vulcanii Noroioși, porțiunea dintre Berca și obiectivul turistic, a cărei stare îi nemulțumește pe mulți buzoieni, dar și pe turiștii care vin aici. Tronsonul, lung de 14,6 kilometri, ar putea fi modernizat cu bani puși la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul are o valoare estimată de aproximativ 19 milioane de euro. Responsabilii Consiliului Județean Buzău sunt optimiști în ceea ce privește șansele ca acest important proiect de infrastructură să demareze chiar din acest an. Procedurile necesare pentru scoaterea la licitație a lucrării sunt déjà în lucru.

Pentru județul Buzău, Vulcanii Noroioși reprezintă probabil cel mai important obiectiv turistic. Vulcanii se află la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de municipiul Buzău, iar mai bine de jumătate din drum se parcurge în condiții optime, pe Drumul Național 10, Buzău – Brașov.