Gălbinași, comună în permanentă dezvoltare și modernizare

de Stiri Buzau Media

Dumitru Dragomir, ”PRIMARUL DE 5 STELE” al comunei Gălbinași, dovedește că-și merită cu prisosință titulatura acordată de Asociația Comunelor din România.

Dovadă în acest sens sunt cele trei proiecte pe care le-a accesat și care au primit de curând finanțare, venind astfel să completeze statutului de comună modernă, aflată în permanentă dezvoltare.

În contextul unei profunde crize energetice mondiale, administrația locală a înțeles nevoia de a găsi soluții pentru reducerea cheltuielilor cu energia, dar și de a face investitii prietenoase cu mediul.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență – componenta ”Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrative teritoriale și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde” MDLPA acordă finanțare pentru implementarea Proiectelor:

  • ”REABILITAREA ÎN VEDEREA CREȘTERII EFICIENȚEI ENERGETICE A CLĂDIRII PUBLICE PRIMĂRIA GĂLBINAȘI”, care vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni și are o valoare de 919.239,40 lei.
  • ”REABILITAREA ÎN VEDEREA CREȘTERII EFICIENȚEI ENERGETICE A CLĂDIRII PUBLICE CĂMIN CULTURAL BENTU, COMUNA GĂLBINAȘI” , care vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate în comuna Gălbinași. Perioada de implementare este de 24 de luni, iar valoarea este 541.280,40 lei.
  • ”CONSTRUIRE PISTE PENTRU BICICLETE ÎN COMUNA GĂȘBINAȘI”, care vizează asigurarea infrastructurii pentru transport verde – piste pentru biciclete în comuna Gălbinași, în valoare de 562.369,25 lei, având perioada de implementare de 12 luni.