Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, alături de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, într-o vizită oficială în Rusia

de Stiri Buzau Media

O delegație buzoiană, în frunte cu președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, din care au făcut parte și artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, a fost prezentă recent în Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir, Rusia, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la fondarea orașului Sobinka și a 75 de ani de la crearea Regiunii Vladimir. În cadrul acestei vizite oficiale, Petre Emanoil Neagu a depus flori la monumentul din localitatea Suzdal, în memoria militarilor români căzuți la datorie departe de țară și a vizitat lagărul unde au fost ținuți prizonieri de război, 108 români. ,,Artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău au reprezentat cu onoare județul nostru și au fost apreciați de toți cei din țările prezente la aniversarea a 80 de ani de la fondarea orașului Sobinka și a 75 de ani de la crearea Regiunii Vladimir. Mulțumesc domnilor președinți Grigore Policinschi și Alexandru Razov pentru colaborarea ce are ca scop dezvoltarea unor proiecte comune în domeniul educațional, cultural și nu numai” a precizat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La întâlnire au mai fost prezenți Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari, din Republica Moldova, precum și Alexandru Razov Vsevolodovici, preşedintele raionului Sobinca, regiunea Vladimir din Rusia. În cadrul întrevederii a fost parafat un parteneriat public între reprezentanții delegației noastre și președinții celor două raioane în domeniile administrative, cultură, educație, sport, relații economice. ,,Mă bucur mult că am reușit să asigur și să fim primii reprezentanți din țările noastre Moldova- România- Rusia ( din anii `90 încoace), ce am hotărât să inițiem un Parteneriat public între autoritățile noastre în domeniile administrative, cultură, educație, sport, relații economice. Pentru prima dată un colectiv artistic și un conducător de județ au  ajuns în teritoriu, în Rusia și s-au bucurat în cadrul întâlnirilor de o susținere nemaipomenită!!! (…) Avem planuri mari pentru viitor și avem speranța comună că vom reuși să cointeresăm consiliile noastre pentru o colaborare bună și schimb de experiență în domeniile ce țin de competența noastră”, a scris pe pagina sa de Facebook, Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari.