Se face rețea de gaze naturale la Gălbinași

de Stiri Buzau Media

Primăria comunei Gălbinași:

Astăzi, 26.10.2021, orele 11:00, CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU, PRIMĂRIA COMUNEI GĂLBINAȘI, PREMIER ENERGY, TRANS GAZ și OMV PETROM au participat la o întâlnire online organizată de Instituția Prefectului – Județul Buzău, pe platforma ZOOM, în vederea soluționării situației cauzate de sistarea alimentării cu gaze naturale în satelor Gălbinași și Tăbărăști, din comuna Gălbinași, precum și impactul semnificativ al acestei situații asupra cetățenilor din comuna.

În urma acestei conferințe se va încheia o minută în care se vor consemna următoarele:

– OMV PETROM împreună cu TRANS GAZ vor face racordarea din magistrala TRANS GAZ către SRM- ul din satul Tăbărăști ;

– PREMIER ENERGY va da un răspuns cu privire la cumpărarea SRM- urilor și darea în folosință gratuita celor de la TRANS GAZ, care vor furniza gazele naturale. În cazul în care SC PREMIER ENERGY nu vă da curs achiziției de SRM- uri, PRIMĂRIA GĂLBINAȘI, Reprezentata de Primar Dragomir Dumitru, va convoca de îndată Consiliul Local și vă lua act de achiziția SRM-urilor, va modifica lista de investiții în care vor fi prinse aceste SRM-uri și printr-o hotărâre de Consiliu Local se vor angaja în achiziționarea acestor bunuri. OMV PETROM vă pune la dispoziție oferta de vânzare, deoarece OMV PETROM a făcut public anunțul că începând de mâine nu mai aveau posibilitatea furnizarii gazelor naturale necesare consumului pentru satele Tăbărăști și Gălbinași.

Prin urmare speram că astăzi vor începe lucrările de racordare și că promisiunea OMV PETROM de a nu întrerupe furnizarea gazelor naturale în Comuna noastră va fi respectată.

 

Știri despre: ,