Sediul Prefecturii Buzău ar putea fi reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene

de Stiri Buzau Media

Casa Albă, sediul Prefecturii Buzău, dar și al altor instituții publice, ar putea intra într-un amplu proces de reabilitare. Un proiect în acest sens a fost depus pentru a fi aprobat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sediul Prefecturii Buzău este un imobil construit la sfârșitul anilor ’60, iar trecerea timpului și-a spus cuvântul asupra stării acestuia.

Prin proiect, sunt propuse pentru reabilitare și modernizare corpurile de clădire care găzduiesc și Oficiul de Cadastru, Direcția pentru Cultură, Serviciul Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat- Buzău, Consiliul Național al Audiovizualului, Asociația Comunelor – filiala Buzău și Biroul Teritorial al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Prin investițiile propuse, clădirea va trece la o clasă energetică superioară, imobilul urmând a beneficia inclusiv de sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Finanțarea solicitată prin proiect, peste 2,2 milioane de euro, este nerambursabilă în procent de 100%, iar implementarea este estimată la 24 de luni.

Știri despre: ,