Carmen Ichim: „EU SUNT PRO BUZĂU! ȘI TU POȚI FI!”

de Stiri Buzau Media

Dragii mei buzoieni,

Vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele de încurajare pe care le-am primit după anunțul meu, privind implicarea într-un nou proiect prin care vreau să venim cu toții mai aproape de decizia politică. Împreună vom reuși să ne implicăm activ în viața politică, și proiectele la care am tot visat, vreme de 30 de ani, să devină realitate. Alături de voi, vreau să nu mai discutăm de asfaltări de străzi sau drumuri comunale, lucrări ce trebuiau realizate în urmă cu câteva decenii. De alimentare cu apă curentă în sate și cătune sau de repararea unui podeț, care a lăsat în izolare o comunitate din zona de munte.

Astfel de lucrări nu sunt investiții cu care trebuie să ne mândrim, sunt lucruri normale, de care nici măcar nu putem vorbi la un bilanț de activitate. Vreau să vorbim despre problemele cu adevărat importante cu care se confruntă acum buzoienii. Proiecte mari de infrastructură ce necesită o viziune de dezvoltare a județului. Lipsa locurilor de muncă trebuie să fie în viziunea noastră o problemă prioritară, care a fost privită cu reticență până acum. Dezvoltarea Buzăului nu se poate face fără investiții, fără investitori și fără proiecte mari, care să antreneze forța de muncă din fiecare localitate. Materii prime sunt în fiecare comună din județ, în toate ramurile de activitate.

Putem moderniza infrastructura, putem aduce investitori, astfel încât în fiecare comunitate locală să fie plus-valoare. Să fie belșug și prosperitate. Vreau ca aceste adevărate investiții să le facem împreună, nu doar pe hârtie, să le consolidăm pe teren, pentru noi, și care să fie zestrea de început de drum pentru urmașii nostri. O altă problemă pe care o simțim în fiecare zi acum, este cea legată de sănătatea publică. Pandemia, cu toate ororile ei, ne-a atras atenția, ne-a trezit la realitate și ne-a arătat cât de vulnerabili suntem în fața naturii. Cât suntem de nepregătiți din punct de vedere sanitar și cât de puțin suntem dotați în înfruntarea cu boli care ne macină semenii și apropiații, de la vârste din ce în ce mai fragede. Și nu vorbesc doar de coronavirusul care a prins nepregătită întreaga omenire.

Vorbesc de boli incurabile, de cancer, care face ravagii în județ. Din ce în ce mai multă lume face tratament oncologic și noi nu suntem pregătiți nici acum la nivel județean pentru a face față acestor nevoi. Ne trebuie un nou spital, dotat cu tot ceea ce trebuie pentru tratament specific, ne trebuie un heliport, pentru cazuri urgente și un sistem medical apt la nivel județean să intervină rapid în situații de urgență. Sunt multe probleme semnalate de buzoienii care m-au încurajat în acest proiect politic, care sunt alături de mine, alături de noi, și împreună le vom rezolva. Soluții sunt, doar trebuie să le vezi și să vrei să fii în slujba cetățeanului, pentru binele și bunăstarea lui.

Nu trebuie lăsat la urmă sistemul de învățământ. Este principalul factor de dezvoltare a unei societăți. Putem ajuta, putem construi și consolida, avem soluții și le vom implementa împreună. Cultura, un element definitoriu pentru o societate, trebuie sprijinită așa cum trebuie ajutată și încurajată presa liberă, ca vector de moralitate și integritate.

Am vrut să închei cu un domeniu de mare anvergură pentru Buzău, care se dezvoltă haotic, fără sprijin și fără perspectivă. Este vorba despre turism, un sector de activitate care nu a fost abordat niciodată în mod profesionist.

Turismul nu se dezvoltă doar cu pliante. Ne trebuie infrastructură și mult efort instituțional. Avem obiective turistice deosebite, avem plaiuri de o frumusețe rară și oameni ospitalieri. Acolo nu se mai ajunge cu autobuzul. Ne trebuie o strategie bună și multe investiții. Avem soluții și vom reuși!

Sunt doar câteva gânduri cu care înțeleg să plec la drum alături de voi, pe care le vom transforma în planuri concrete de dezvoltare a acestui județ.

Eu cred că împreună vom reuși! Voi ce credeți?

Uniți putem dezvolta Buzăul!

FII PRO BUZĂU! FII PRO ROMÂNIA!

Știri despre: