În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 26 situații de urgență

de Stiri Buzau Media

În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 26 situații de urgență, dintre care solicitări pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 12.

Totodată, salvatorii au intervenit la 5 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune de căutare-salvare, 2 misiuni de asigurare măsuri de prevenire (accident rutier și stâlp de electricitate), dar și alte 6 situații de urgență.

Trei echipaje de cautare-salvare având în dotare două bărci, au intervenit ca urmare a apelului de urgență ce semnala, în cursul zilei de ieri, 02.08.2020 ora 13:48, o persoană posibil înecată în lacul de pe platoul Meledic, pe raza comunei Mânzălești. Misiunea de căutare a fost desfășurată până la ora 21:00, fiind întreruptă pe parcursul nopții, aceasta fiind reluată în această dimineață la ora 05:00. La această misiune se va alătura un echipaj de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

În data de 03.08.2020, la ora 02:34, două autospeciale de lucru cu apă și spumă s-au deplasat în comuna Costești având misiunea de localizare și stingere a unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta cu violență, și ardere generalizată la cele aproximativ 100 de tone de furaje combinate. Un buldo-excavator a fost pus la dispoziția pompierilor în vederea îndepărtării materialelor combustibile. Incendiul a fost finalizat la ora 06:55, și în urma cercetărilor efectuate la fața locului, a fost constatat că, cel mai probabil, acesta a fost generat ca urmare a folosirii intenționate a sursei pentru a genera incendiul

Știri despre: , , ,