Revelion agitat: Peste 87.000 de apeluri la 112, din care 1.395 au fost provocate de petarde

de Stiri Buzau Media

 

În primele zile ale anului 2024, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost asaltat de apeluri la numărul de urgență 112.

Conform datelor transmise de Biroul de presă al STS, între 31 decembrie 2023 și 2 ianuarie 2024, operatorii au preluat nu mai puțin de 87.145 de apeluri.

Astfel, în prima zi a anului, s-a înregistrat un apel la fiecare trei secunde, adică un total de 22 de apeluri pe minut.

În total, 1.395 de apeluri au fost generate de incidente cauzate de folosirea petardelor și a altor materiale pirotehnice, care au produs distrugeri de bunuri, răniri și incendii.

Mai mult de jumătate dintre apeluri, în număr de 54.300, au reprezentat cazuri de urgență, necesitând intervenția echipelor de salvare, fie că vorbim de ambulanță, poliție, pompieri, SMURD, Jandarmerie sau Salvamont.

Ziua cu cele mai multe apeluri a fost 1 ianuarie, când operatorii au înregistrat, în medie, 22 de apeluri pe minut.

Majoritatea solicitărilor au fost legate de urgențe medicale, 28.064 de apelanți cerând intervenția ambulanței pentru diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni digestive sau respiratorii până la persoane inconștiente sau căzute în locuri publice.

De asemenea, 875 de apeluri au fost legate de incendii sau alte situații care au necesitat intervenția pompierilor.

Poliția și Jandarmeria au fost solicitate în 1.464 de cazuri, iar Salvamontul în 98 de situații de urgență pe pârtii sau trasee montane.

În plus, au fost înregistrate 809 apeluri care anunțau accidente rutiere, dintre care 18 au fost efectuate automat de la bordul mașinilor prin sistemul de comunicații eCall.