Viceprimarul Buzăului face lumină în cazul mutării eminescienilor în clădirea lor

de Stiri Buzau Media

Viceprimarul Municipiului Buzău, Ionut Sorin Apostu, a oferit detalii esențiale cu privire la mutarea elevilor din Colegiul Național Mihai Eminescu în noua clădire. Aceasta vine să pună capăt speculațiilor și zvonurilor apărute în spațiul public.

Conform declarațiilor viceprimarului, lucrările la clădirea nouă au fost finalizate, iar în săptămâna următoare, primarul va convoca comisia de recepție.

În cazul în care toate condițiile sunt îndeplinite, se va depune documentația necesară pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, de la ISU Buzău.

Apostu subliniază că elevii se vor putea muta numai după obținerea acestei autorizații, pentru a se asigura că siguranța copiilor nu este compromisă.

Autoritățile locale se angajează să ofere tot sprijinul necesar pentru un transfer rapid al mobilierului, proces care ar putea avea loc în 2-3 zile, după data de 15 ianuarie, în funcție de decizia ISU.

Noua clădire dispune de un sistem complex de desfumare, cu ferestre ce se deschid automat în caz de incendiu, un aspect pe care Apostu îl consideră unic în rândul școlilor din Buzău. De asemenea, liftul este funcțional.

Viceprimarul a ținut să își ceară scuze pentru întârzierile cauzate de constructor, însă a subliniat că acest proiect reprezintă o investiție pe termen lung, garantând că pentru cel puțin o sută de ani, elevii Colegiului Național Mihai Eminescu vor avea o „casă sigură”.

În final, a oferit și o serie de fotografii cu noul edificiu, cel mai mare din municipiul Buzău, cu o suprafață construită de peste 30.000 metri pătrați.





PSD Buzău