Buzoienii iubesc teatrul! Mii de spectatori, vrăjiți de reprezentațiile actorilor din țară

de Stiri Buzau Media

În weekend, festivalul,,Buzău iubește teatrul” a ridicat cortina în prezența unei săli pline de spectatori, dornici de cultură. Prezenți la evenimentul de deschidere au fost directorul Teatrului George Ciprian, Gina Chivulescu, directorul festivalului Adrian Găzdaru, şi Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean. Festivalul a debutat pe scena Sălii Mari a teatrului buzoian cu spectacolul ,,Capcană pentru un bărbat căsătorit” (Teatrul Elisabeta din București), regia Șerban Puiu, cu actorii Lucian Ghimişi, Raluca Ghervan, Alexandru Prica, Cosmin Seleşi, Alexandra Velniciuc, Cristian Boeriu şi Vlad Ianuş. Publicul buzoian a fost cucerit de amestecul savuros de comic și mister.

 Ziua a doua a festivalului a bucurat în prima sa parte pe cei mici. Spectacolul ”Cui i-e frică de bau-bau?” a deschis ziua, apoi pe bulevardul Nicolae Bălcescu copii s-au bucurat de o mulțime de surprize oferite de simpaticele Magic Marionettes venite tocmai din Republica Moldova. Copiii au învățat cu această ocazie cum să realizeze marionete și și-au dovedit măiestria după cum au putut. Până pe 25 mai, păpușarii îi vor întâmpina pe trecători cu spectacole în aer liber pline de culoare, zilnic, începând cu orele 17:00.

De asemenea, în fiecare seară, de la ora 21:30, Cafeneaua Artiștilor va fi locul de întâlnire cu noua generație de artiști, prin spectacolele realizate de studenți ai școlilor de teatru din țară. În buna tradiție a festivalului, din program face parte și evenimente conexe. Înainte de începerea spectacolelor, foaierul Teatrului „George Ciprian” găzduiește lansarea unor volume de referință pentru teatrul românesc.

Astăzi, de la ora 19.00, pe scena Teatrului ,,George Ciprian”, actorii Alin Florea, Ramona Gîngă, Corina Moise, Valentin Terente și Adrian Ștefan ai Teatrului ”Maria Filotti” din Brăila vor prezenta spectacolul ”Bărbați, femei și viața dintre ei” în regia lui Victor Ioan Frunză.