“Funeralii fericite”, al doilea lungmetraj al lui Horațiu Mălăele, astăzi în Amfiteatrul din Parcul Tineretului

de Stiri Buzau Media

hqdefaultÎntr-un cartier periferic din București, imigranții își îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut șirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franța unde a lucrat în construcții, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură și Igor – un rus fără permis de ședere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presați de iminența raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o șterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalți clienți.

Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de țigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o țigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morții care pentru Lionel este mult mai apropiat decât ar fi crezut bărbatul.și modul în care vor muri. De aici începe distracția…

“Funeralii fericite” nu este o comedie. Este o dramă amuzantă, este o tragi-comedie, este o comedie tristă, este o ambarcațiune hohotitoare pe un ocean de lacrimi, este un film cinic, ce spionează viața unui om jucându-se cu noi de-a râsul-plânsul”, spunea Horațiu Mălăele despre filmul său.

Lungmetrajul rulează astăzi în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, de la ora 20.45.