Sâmbătă, 15 octombrie 2022, la Galeriile de Artă din Buzău, a avut loc deschiderea oficială a ediției a XIII-a a Bienalei „Ion Andreescu”

de Stiri Buzau Media

Filiala Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie cea de a XIII-a ediție a Bienalei internaționale „Ion Andreescu”, un prestigios salon artistic ce se desfășoară, fără întrerupere, de 26 de ani.

Curatorul Salonului este pictorul Valeriu Șușnea, președintele Filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici din România. La ediția 2022 a Bienalei „Ion Andreescu” participă un număr impresionant de artiști contemporani din întreaga țară și de peste granițe, fiind prezente pe simeze 228 de lucrări de pictură, 60 de lucrări de grafică, 19 lucrări de sculptură, 35 de lucrări de artă decorativă și 4 lucrări de fotografie.

Regulamentul de participare la această amplă expoziție colectivă impune ca lucrările propuse să fie creații din în ultimii doi ani, adică din perioada cuprinsă între ultimele două ediții, pentru ca, astfel, salon buzoian să devină o imagine convingătoatre a creației artistice contemporane de ultimă oră.

Bienala „IonAndreescu” reunește creația plastică de toate genurile și provoacă la dialog artiști de pe toate meridianele, aparținând tuturor generațiilor, de la tinerii absolvenți la maeștri, de la artiști aflați la început de drum la artiști consacrați, cu o operă solidă în urma lor.

Lucrările trimise de către artiști au trecut printr-un proces de selecție, în vederea expunerii.

Premiile ediției 2022 a Bienalei „Ion Andreescu” vor fi acordate de către un juriu al cărei președinte este criticul și istoricul de artă Luiza Barcan.