Ce culori să foloseşti în casă pentru a-ţi găsi echilibrul şi liniştea de care ai nevoie. Chiar funcţionează

de Stiri Buzau Media

Culorile predominante din camera s-ar putea să fie responsabile de starea ta, iar dacă ştii să le foloseşti pe cele potrivite, vei vedea diferenţa imediat.

Culorile îţi influenţează emoţiile şi productivitatea, iar dacă le foloseşti pe cele potrivite le vei cunoaşte adevărată putere.

Ai observat că atunci când porţi o anumită culoare parcă te simţi mai veselă şi te poţi concentra mai bine? Sau când păşeşti într-o camera în care domină o anumită nuanţă imediat te simţi energizată? Culorile predominante din camera s-ar putea să fie responsabile de starea ta, iar dacă ştii să le foloseşti pe cele potrivite, vei vedea diferenţa imediat. Iată ce trebuie să ştii:

1. Ce să foloseşti în bucătărie pentru a avea parte de un început de zi excelent mereu
Bucătăria este, fără doar şi poate, camera familiei. Este acea încăpere învăluită de mirosul cafelei sau a ceaiului dimineaţă, locul unde mama pregăteşte bunătăţile şi inundă toată casă cu mirseme îmbietoare, dar şi locul în care familia se adună la cină povestind fiecare ce a făcut peste zi. O camera specială merită o atenţie deosebită, nu-i aşa?

Aici ar trebui să foloseşti culori calde şi optimiste, care contribuie la o atmosfera degajată, de „acasă”. Evita roşul şi mergi pe culori precum bej, crem, alb, albastru, oranj. Cu adevărat deosebite sunt nuanţele acestor modele de faianţă de bucătărie, iar cele mozaic vor da şi senzaţia unei bucătării mai mari. Doar privind la imagini e uşor să-ţi dai seama că acele modele şi culori îţi vor conferi o stare de bine şi un echilibru interior de fiecare dacă când vei petrece timp în bucătărie.

2. Dormitorul, locul unde trebuie să domnească liniştea şi serenitatea. Ce nuanţe ar trebui să utilizezi?
Camera în care dormi trebuie să fie un refugiu pentru ţine, să te relaxeze imediat ce păşeşti aici şi să-ţi ofere liniştea aceea interioară de care ai nevoie pentru a te deconecta de la grijile cotidiene. Potrivit WebMD, aici ar trebui utilizate culori mai reci – albastru, verde, culoarea lavandei. Aceste nuanţe au un efect calmant şi te ajută să dormi mai bine şi să te odihneşti cu adevărat.

Nu folosi în dormitor culoarea roşie, ea are un efect stimulat şi energizant, creşte presiunea arterială şi pulsul, aşa că îţi va fi greu să adormi într-o camera în care predomină această culoare. În schimb, albastrul are efectul opus şi tocmai de aceea este o alegere excelenţă.

3. Livingul are nevoie de o culoare care să imprime casei energie pozitivă şi care să facă pe oricine să se simtă binevenit
În living, familia îşi petrece timpul liber, la televizor, la un film sau la o seară de board-games. Este o încăpere în care ar trebui să domine energia pozitivă şi bună dispoziţie. Aici e locul potrivit pentru a te juca în voie cu nuanţele. Poţi alege şi un roz pal, un potocaliu deschis, verde mentă, violet sau galben. Nu uită, însă, că trebuie să găseşti un echilibru în utilizarea lor. Orice exagerare poate da senzaţia unei camere încărcate. Iată aici câteva idei foarte interesante pentru decorarea livingului.

Indiferent de camera, trebuie să ţii minte şi faptul că folosirea prea multor nuanţe puternice poate fi deranjantă şi nu este considerată de bun gust. Când vine vorba de culorile folosite în locuinţa ta, urmează dictonul „mai puţin înseamnă mai mult” şi vei observă că starea ta de spirit va avea de câştigat de pe urmă acestei decizii. Dacă nu îţi doreşti să renovezi casă, te poţi rezumă la schimbarea câtorva obiecte de decor – perdea, covor, pernuţe decorative sau cuvertură.

garbo.ro