Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. Acesta ajută la producerea de glutation, transformă lumina soarelui în vitamina D3, filtrând şi curăţând sângele de toxine.
Vă propun să vă începeţi ziua cu un ceai uimitor, care va detoxifia corpul şi îl va ajuta să elimine în mod natural toxinele, stimulând metabolismul, întărind sistemul imunitar şi aducând corpul într-o stare alcalină, departe de orice boală.
Lămâia poate ajuta organismul dumneavoastră la dezintoxicare naturală. Este destul de cunoscută pentru sprijinul ficatului şi al rinichiilor, promovând circulaţia sângelui şi întărirea sitemului imunitar. Deşi sunt acide la gust, lămâile sunt unele dintre cele mai alcaline alimente existente ce vor împinge corpul într-o stare alcalină, reglând nivelul pH-ului în jurul valorii de 7,4.
Scorţişoara reduce nivelul de zahăr din sânge, încetinind procesul de degradare a celulelor hepatice.
Ardeiul iute conţine o componentă numită capsaicina, care neutralizează substanţă P, o neuropeptida legată de cauza inflamatiilor din organism. Ardeiul iute creşte circulaţia sângelui şi oferă o sursă de vindecare cu substanţială, ajutând la eliminarea toxinelor din organism şi la arderea grăsimilor.
Ghimbirul este un excelent anti-inflamator natural. Ghimbirul este un diaforetic puternic, ceea ce înseamnă că poate creşte nivelul de transpiraţie prin intermediul căreia se elimina toxinele. Cercetătorii germani au descoperit că sudoarea noastră conţine un antibiotic natural numit dermcidin care pot îndepărta bacteriile fungice, virale şi infecţiile microbiene.
Ingrediente
1 Cană de apă fiartă
1 Bucată de 2-3 cm de ghimbir tăiat rondele subţiri
½ de linguriţă de turmeric (praf)
¼ de linguriţă de scorţişoară
¼ de linguriţă de boia de ardei iute
1 linguriţă de miere
Mod de preparare
După ce aţi încălzit apă până la punctul de fierbere, opriţi focul. Adăugaţi pe rând, în apă, ghimbirul şi lăsaţi-l să stea 5 minute. După scurgerea celor 5 minute adăugaţi restul ingredientelor, mai puţin mierea, amestecând bine. Lăsaţi apoi ceaiul să se răcească până când devine călduţ.
Strecuraţi şi înainte de consum, îndulciţi cu linguriţă de miere.
Diabetici sau persoanele alergice la miere pot să-l consume fără să o adauge.
Ceaiul acesta trebuie să fie primul lucu pe care îl consumaţi imediat după ce v-aţi trezit şi v-aţi spălat pe dinţi.
După ce l-aţi consumat, puteţi servi micul dejun.
Faceţi această cură de detoxifiere timp de 14 zile, de 3 ori pe an.
ampress.ro