O rețetă delicioasă de drob de miel, extrem de simplă, specifică sărbătorii de Paște!
Ingrediente:
1 kg maruntăie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
6 ouă mari
3 legături de ceapă verde, tocate mărunțel
3 legături usturoi verde, mărunțit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunțit
2 legături mărar, mărunțit
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Se spală organele și se pun la fiert, iar după ce sunt gata le dăm prin mașina de tocat împreună cu carne de porc. Ceapa, usturoiul și pătrunjelul se vor toca mărunt după ce au fost bine spălate și se vor amesteca cu compoziția de carne și măruntaie, se adaugă cele patru ouă crude, se condimentează după plac și se omogenizează bine toată compoziția. După aceea se unge o tavă cu ulei. Întinzi prapurul de miel pe o suprafaţă plană şi torni umplutura. Se așează un strat de compoziție și se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârșit ouă. Împătureşti cu grijă prapurul şi-l modelezi frumos la capete.