Dovlecei în sos de iaurt, o rețetă ușoară de vară

de Stiri Buzau Media

dovlecei-iaurtEste sezonul dovlecelului, o legumă sănătoasă și potrivită oricărui tip de dietă.
Profită din plin de gustul și beneficiile pe care le are asura sănătății tale! Încearcă rețeta ușoară de dovlecei în sos de iaurt. Acest fel de mâncare este ideal în zilele călduroase de vară, deoarece se servește rece, are puține calorii, este foarte gustos și aromat. Vă recomandăm să țineți dovleceii la frigider înainte de servire, ca să absoarbă aromele sosului și să fie și mai gustoși.

INGREDIENTE
• 600 g de dovlecei
• 2 linguri de făină
• 1 linguriță de piper roșu și negru
• sare după gust
• 200 g de iaurt grecesc sau iaurt natural fără adaosuri
• 1 cățel de usturoi
• verdeață după gust
MOD DE PREPARARE
1. Spălați și tăiați dovleceii în rondele de 1 cm grosime. Presărați-i cu sare și preparați sosul.
2. Tocați mărunt usturoiul și verdeața. Puneți iaurtul într-un bol mic și presărați verdeața și usturoiul, adăugați piper negru, piper roșu și sare. Amestecați și lăsați la macerat.
3. Uscați dovleceii cu un prosop de hârtie și dați-i prin făină. Amestecați în prealabil făina cu sare fină și piper negru după gust.
4. Prăjiți dovleceii pe ambele părți până vor fi gata. Așezați-i pe un prosop de hârtie ca să se absoarbă excesul de ulei.
5. Puneți dovleceii în straturi pe un platou larg și turnați deasupra sos din belșug.
Sursa:carteabucatelor.ro