Povestea fostei doamne a SUA Jackie Kennedy din cele patru zile de după asasinarea soțului ei, de astăzi la Happy Cinema

de Stiri Buzau Media

Pe 22 noiembrie 1963, în Dallas, Statele Unite ale Americii pierdeau, într-un asasinat care a șocat întreaga lume, unul dintre cei mai iubiți președinți pe care i-a avut vreodată: John Fitzgerald „Jack” Kennedy. Ucis în Dealey Plaza, în timp ce se deplasa cu limuzina prezidențială în care se aflau și soția sa, Jacqueline, precum și Guvernatorul statului Texas de la vremea respectivă, John Connally, și soția sa, Nellie, Kennedy a fost al patrulea și ultimul președinte american asasinat, după Lincoln, Garfield și McKinley.

Inspirat din această tragedie, filmul Jackie urmărește suferința și prezența Primei Doamne a Statelor Unite în cele patru zile de după asasinarea soțului ei. Astfel, regizorul Pablo Larraín surprinde exact momentele în care Jackie a cucerit definitiv inimile americanilor, ca apoi să se retragă definitiv din viața publică.

Din distribuție fac parte Natalie Portman, Peter Sarsgaard, John Hurt și John Carroll Lynch.

Povestea rolului pe care l-a jucat fosta doamnă a SUA Jackie Kennedy în zilele de după asasinarea președintelui american John F. Kennedy, rulează începând de vineri la Happy Cinema.