Tu ştiai asta despre apa oxigentă? Iată 14 motive pentru care ar trebui să ai în casă o sticlă de apă oxigenată

de Stiri Buzau Media

apa-oxigenataToată lumea are în casă o sticlă de apă oxigenată, dar aproape nimeni nu cunoaște care sunt numeroasele sale întrebuințări. Știați că apa oxigenată vă poate rezolva o multitudine de probleme casnice zilnice? Sau că o cantitate infimă de apă oxigenată poate să îți albească dinții? Sau chiar să îți deschidă culoarea părului?

Iată mai jos o enumerare a posibilităților multiple de folosire a apei oxigenate care în mod sigur te va ajuta la nevoie.

Îndepărtează petele de pe haine
Dacă înmoi hainele pătate în apă oxigenată înainte de a le introduce în mașina de spălat petele vor ieși cu siguranță mult mai repede.

Curăță podelele murdare

Podelele greu de curățat vor străluci dacă le spălăm cu un amestec de apă caldă și apă oxigenată.

Ajută la creșterea plantelor
Cu o cantitate mică de apă oxigenată poți să ucizi ciupercile care împiedică creșterea plantei.

Deschide și definește culoarea părului
Amestecă o cantitate mică de apă oxigenată cu apă și pulverizează pe păr înainte de a te pieptăna.Părul va deveni mai strălucitor.

Îndepărtează rezidurile de pesticide din mâncare
Umple chiuvetă cu apă rece și adaugă puțină apă oxigenată apoi spală în această apă legumele și fructele pe care vrei să le consumi. Toate rezidurile de pesticide vor fi astfel îndepărtate.

Curăță blaturile murdare din bucătărie
Apa oxigenată poate fi un bun aliat când vine vorba să cureți blaturile din bucătărie.

Albește dinții
Puteți să folosiți apa oxigenată în loc de apă de gură. Trebuie doar să o amestecați cu apă și să vă clătiți foarte bine gura după ce v-ați spălat pe dinți.

Ajută la curățarea frigiderului și a căzii din baie
Poate să fie un bun aliat la îndepărtarea petelor de mâncare din frigider și din mașina de spălat. Turnați apa oxigenată pe petele de mâncare sau pe petele mai dificile din cada de baie, lăsați câteva minute apoi îndepărtați.

Ajută la îndepărtarea coșurilor
Puneți puțină apă oxigenată pe coșuri și acestea vor începe să se usuce.

Curăță urechile
Adaugă o cantitate mică de apă oxigenată în ulei de măsline și vei avea o soluție ultraeficientă pentru curățarea urechilor.

Îndepărtează bacteriile de pe picioare

Dacă îți bagi picioarele în apă oxigenată pentru câteva minute se vor distruge toate bacteriile care ar putea să îți apară între degetele de la picioare.

Curăță prosoapele murdare
Dacă ai prosoapele murdare de pete poți să le lași pentru câteva minute într-o soluție de apă oxigenată cu oțet. Apoi bagă-le în mașina de spălat.

Curăță acvariul
Poți să adaugi un pic de apă oxigenată când cureți acvariul pentru o mai bună îndepărtare a bacteriilor din acvariu.

sursă sharethis.ro