Un truc uimitor pe care trebuie să-l aplici ca să ai flori mai mari și mai dese la muscate! Folosește o coajă pe care de obicei o arunci la gunoi

de Stiri Buzau Media

Un truc uimitor pe care trebuie să-l aplici ca să ai flori mai mari şi mai dese la muşcate! Foloseşte o coajă pe care de obicei o arunci la gunoi.

Pelargonium este un gen de plante florale, cunoscut popular sub numele de muşcate, care include circa 200 de specii. Aceste specii înfloresc din primăvară până în toamna. Chiar dacă sunt flori comune, acestea sunt printre cele mai des întâlnite în grădina sau balcon. Muscatei îi place solul cu pH în jur de 6-6,2 (pământ de florărie), dar şi pământul fertil de grădina. Nu e nevoie să folosiţi ghivece mari, solul bine drenat şi foarte uşor. Trebuie să aveţi mereu grijă să daţi găuri la ghivece pentru scurgerea apei suplimentare. Pentru a avea flori frumoase şi dese, plantă trebuie îngrijită. Iată câteva trucuri care va pot fi de folos:

1 Ca să ai muşcate frumoase cât mai mult timp, cimpara plante sănătoase care au frunzele verzi.

2 Foloseşte cojile de banană

După ce ai mâncat bananele să nu arunci cojile. Pune-le la uscat pe o hârtie. Când sunt uscate macinale sau fărămiţează-le bine. Praful obţinut îl amestecaţi cu pământ de flori. Mineralele din cojile de banană, în special potasiul, vor ajută muşcatele să facă flori mai mari şi mai viguroase.

3 Pentru o ramificaţie bogată, taie tulpinile plantelor bătrâne.

4 Evita să le uzi atunci când soarele este puternic.

5 Aşează muşcatele în aşa fel în cât să aibă cât mai multă lumina.

6 Dacă este soare foarte puternic protejaţi plantă. Razele puternice îi ard frunzele.

7 Curată muşcată cât mai des. Nu lasă frunzele sau florile uscate în ghiveci, nu este estetic, nu le ajuţi să se dezvolte, în plus, curăţarea previne apariţia ciupercilor pe părţile moarte ale plantei.

8 Nu ţine muşcatele tot timpul la umbră. Se vor dezvoltă mai mult frunzele şi vor fi expuse la boli.

9 Muşcatele trebuie udate dimineaţă sau seară. Din când în când, indicat este să le faci „dus”. Atenţie, nu folosiţi apă direct de la robinet. Ţineţi apă în sticlă 2-3 zile.

10 Dăunătorii se combat cu insecticide iar bolile cu fungicide.