Centrul de Excelenţă Tricolor 11 a primit OK-ul Consiliului Local deși Comisia Juridică a dat aviz negativ. Primăria va contribui anual cu “cca 128.000 euro”

de Stiri Buzau Media

646x404 (1)Consilierii locali buzoieni au votat, joi, pentru semnarea contractului de asociere cu Federaţia Română de Fotbal şi CF Mogoşoaia, decizie care dă undă verde înființării la Buzău a Centrului de Excelenţă Tricolor 11, echipă în care se vor regăsi, potrivit oficialilor FRF, cei mai buni 30 de puşti din ţară.

Vlad Munteanu, fostul jucător al formaţiei Dinamo Bucureşti, a fost prezent la întâlnirea de joi, din postura de membru al Comitetului de Dezvoltare al Fotbalului Juvenil.

Inițial, proiectul fusese respins de către Comisia Juridică, întrucât era intens criticat de consilieri ai opoziției dar și oameni de fotbal. Aceiași contestatari ai proiectului au invocat și în ședința de astăzi motivele pentru care resping implicarea administrației Buzăului în acest proiect. Proiectul a ajuns însă să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Unul dintre consilierii care au tras un semnal de alarmă a fost Ion Viorel, consilier local din partea PSRO, și fost antrenor al Gloriei Buzău. Acesta a asigurat că buzoienii nu au mai nimic de câștigat din această asociere, spunând totodată că din lotul de 30 de jucători al echipei nou înfiinţate, doar cinci sunt născuţi în judeţul Buzău.

Conform contractului încheiat pe o perioadă de 8 ani, Buzăul trebuie să aloce anual “cca 128.000 de euro” către Centrul de Excelenţă, începând de anul viitor, reprezentând cheltuielile cu cazarea și masa pentru 35 de persoane la Liceul cu Program Sportiv. Banii pentru realizarea bazei sportive estimată la 250.000 de euro vor fi suportați de către Federația Română de Fotbal, federația care va suporta și cheltuielile anuale pentru personalul centrului(salarizarea antrenorilor, indemnizații transport) și care va oferi și consultanță de specialitate și perfecționarea cadrelor didactice Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Sotter”, cheltuieli estimate la 170.000 de euro anual.