Dacian Cioloş acceptă să fie premierul PNL, dacă liberalii câştigă alegerile parlamentare

de Stiri Buzau Media

dacian-ciolos-accepta-sa-fie-premierul-pnl-daca-liberalii-castiga-alegerile-parlamentareDacian Cioloş a acceptat, luni, propunerea PNL să fie premierul care va conduce viitorul guvern în cazul în care liberalii vor obţine majoritatea după alegerile parlamentare din decembrie.

Condiţia este că PNL să prea principiile şi valorile expuse în Platforma România 100, prezentată de curând de Dacian Cioloş.

Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia această şi am spus că da, în măsură în care, în urmă rezultatelor alegerilor parlamentare, va există o baza pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri.

Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este că principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş preferă că discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane„, a spus Dacian Cioloş, într-un interviu acordat Adevărul.

El a menţionat că ţine foarte mult la criteriile de integritate, cinste şi profesionalism, iar liberalii au făcut un pas înainte în acest sens, căci mai bine de jumătate dintre candidaţii propuşi de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari, lucru pe care Cioloş îl consideră „o bază bună de pornire”.

Cu toate că acceptă susţinerea PNL, el nu se va implica deloc în campania electorală a liberalilor. În schimb, în perioada următoare, Dacian Cioloş îşi va promova ideile şi măsurile cuprinse în Platforma România 100.

Află care sunt principiile de guvernare urmărite de Dacian Cioloş prin Platforma România 100

„Partidele îşi vor face propriile campanii, pe baza programelor de guvernare pe care le propun. Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun”, a punctat Dacian Cioloş.

Reamintim că liberalii l-au desemnat, luni, în unanimitate, în cadrul Biroului Politic Central, pe Dacian Cioloş drept premierul PNL în cazul în care câştigă alegerile parlamentare din iarnă.

Preşedintele liberalilor, Alina Gorghiu, a spus că actualul premier nu se va înscrie în partid. Nominalizarea lui Dacian Cioloş că premier al PNL mai trebuie validată în cadrul Consiliul Naţional al PNL, care se va întruni în următoarele două săptămâni.

ziare.com