Dorin Valeriu Bădulescu – precizări În urmă rostogolirii în presă locală a unor informații legate de situația PMP

de Stiri Buzau Media

În urmă rostogolirii în presă locală a unor informații legate de situația PMP la nivel central fac următoarele precizări

1. Începând cu dată de 19.02.2022 PMP are o structura centrală nouă și președinte al partidului este domnul Eugen Tomac.
2. Nicio hotărâre a organelor statutare ale PMP emisă înainte sau după dată de 19.02.2022 nu a fost anulată, revocată sau suspendată că aplicabilitate de către o instanța de judecată. Este real că dl. Diaconescu a solicitat suspendarea aplicabilității hotărârilor forurilor statutare pentru organizarea Congresului din 19.02.2022 însă solicitarea a fost respinsă de Tribunalul București.
3. Pe rolul Tribunalului București a avut termen solicitarea PMP de aprobare a unor modificări. La dosar s-au depus o serie de cereri de intervenție, iar instanța a acordat un nou termen în vederea studierii acestora. Altceva despre acest dosar nu se poate afirmă public pentru că nu există.
4. Propagarea în spațiul public a informației conform căreia Cristian Diaconescu ar fi încă președinte al PMP este un fake news. Argumentul conform căruia anumite persoane susțîn că dl. Diaconescu ar fi încă președinte pentru că ar figura în Registrul Partidelor Politice este greșit, pentru simplul fapt că Legea partidelor politice nu condiționează aplicarea hotărârilor interne de publicarea în acest registru.
5. Falsele informații apărute de dată recentă sub titluri ce par a avea importantă sunt propagate de câteva persoane din apropierea domului Diaconescu fără pregătire juridică și cu scopul vădit de a semăna neîncrederea în rândul membrilor PMP. Astfel, anumite idei lansate cu rea credință în social media ori prin intermediul site-unui Incisiv de Prahova sunt nereale și provin de la foști membri PMP care au că scop acum destabilizarea partidului.
Fac aceste precizări în calitate de Secretar General Adjunct al PMP și cu responsabilitatea pe care mi-o da calitatea de avocat, inclusiv că membru activ al echipei de apărători ai PMP în litigiile deschise de Diaconescu.

Dorin Valeriu Bădulescu