Iohannis nu a acceptat nominalizarea premierului Shhaideh. Va trece Dragnea la suspendarea președintelui?

de Stiri Buzau Media

iohannis_diaspora_15981600Așa cum a promis, președintele Klaus Iohannis a anunțat după Crăciun, decizia luată în privința premierului. ”Săptămâna trecută, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Shhaideh, prim ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept aceată propunere”, a spus președintele Iohannis care așteaptă o altă propunere. Conform unor surse, argumentele președintelui pentru refuz, ar tine și de ”sugestii” din partea partenerilor europeni și NATO. Dragnea, conform anunțurilor făcute, ar putea trece la suspendarea președintelui, având o majoritate confortabilă în Parlament. În aceste condiții, președinția va fi preluată pentru 30 de zile de Tăriceanu, președinte al Senatului și al doilea om în stat.

AMPress

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a spus ca nu vor veni cu alta propunere de premier pentru ca nu exista nicio garantie sa fie acceptata, iar Tariceanu a sustinut ca seful statului i-a spus direct “ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a nu numi un premier din partea PSD”.
“In opinia mea presedintele vrea suspendare, se gandeste ca se poate reinventa”, a declarat Dragnea, afirmand ca exista o decizie a CCR care spune ca presedintele nu poate refuza o propunere din partea unei majoritati constituite oficial.
“Eu vreau sa le spun ceva: majoritatea in Parlament o avem. Parlamentul e locul unde se fac legi, dar si unde se stopeaza abuzurile. Puterea suprema in acest stat o are Parlamentul”, a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.