Primarul Toma a anunțat că face demersuri ca polițiștii locali disponibilizați de Primărie să nu rămână pe drumuri

de Stiri Buzau Media

14708199_1109746759146658_272958389405691406_nPrimarul Constantin Toma explică buzoienilor printr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook că face demersuri pentru ca polițiștii locali ale căror posturi nu se mai regăsesc în noua organigramă să aibă prioritate la angajare în mediul privat.

„Mâine (n.r marți) va avea loc o şedinţă extraordinară deosebit de importantă a Consiliului Local, în cadrul căreia voi supune votului consilierilor noua organigramă a Primăriei Municipiului Buzău. Aş dori, ştiind cât de importantă e această chestiune, să vă aduc la cunoştinţă câteva lucruri, să vă clarific anumite detalii, pentru a înţelege pe deplin despre ce este vorba în privinţa, mai ales, a necesităţii votării noii organigrame, dar şi a situaţiei poliţiştilor locali care vor fi disponibilizaţi. Vreau să vă asigur că am toată înţelegerea pentru polițiștii locali care vor avea de suferit în urma implementării noii organigrame. Suntem extrem de preocupați de situația acestor oameni și vom face toate demersurile pentru a ne asigura că vor beneficia de locuri de muncă și în continuare.
Este, totuși, important de știut că implementarea unei noi organigrame este imperios cerută de două documente legale care nu pot fi neglijate:
1. Raportul si Decizia Curții de Conturi nr. 21 din 18.08.2016 cu termen de
realizare 30.12.2016 care constată abaterile grave privind organigrama în
vigoare la acest moment, cele mai importante fiind:
– Lipsa avizului ANFP privind organigrama; mai mult, prin adresa nr. 45611/2015 ANFP a refuzat acordarea avizului solicitat de Primaria Buzau pentru organigrama propusă la acel moment
– Supradimensionarea schemei de personal care a cauzat un prejudiciu de 11.277.674,60 lei cu penalitați calculate până la 30.06.2016 în cuantum de 789.625 lei.
2. OUG 63/2010 care prevede expres un număr de 1 polițist local la 1.000 de
locuitori
Atât eu, ca primar, dar şi consilierii locali care îşi vor da votul mâine (n.r.marți), trebuie sa fim pe deplin conștienți că nerespectarea deciziilor sau a legilor care reglementează inclusiv organigrama Primăriei Buzău va atrage dupa sine responsabilizarea personală a fiecaruia. Doar o singura cifră: eșecul în a implementa noua organigramă va cauza, conform Curții de Conturi, un prejudiciu lunar de 869.975 lei pentru 299 polițisti locali suplimentar angajați ilegal în acest moment. Repet, aproape 870 de mii de lei noi lunar!

În ceea ce privește preocuparea noastră de a asigura viitorul celor afectați de noua organigramă, avem în vedere să dăm posibilitatea acestor polițiști locali de a aplica pentru o serie de posturi libere, cum ar fi:
– Posturi libere generate de noua organigramă – un numar de 140 posturi
– Posturi libere ce vor rezulta din analiza de risc efectuată de școlile buzoiene
– Posturi libere ce vor fi identificate la investitorii buzoieni și unde cei afectați vor putea aplica cu prioritate.
Orice alt discurs care contestă necesitatea implementării noii organigrame este un discurs politicianist, care incearcă să profite in planul imaginii de o actiune fundamental ilegală a administrației anterioare și care ii afectează astazi pe unii din colegii noștri.
Legat de siguranța in unitățile de învătământ, aceasta este asigurată în acest moment printr-un protocol încheiat între Poliția Locală și Inspectoratul Școlar Județean și printr-un plan de acțiune semnat de Poliția Municipală, Poliția Locală și Inspectoratul Județean de Jandarmi.
Incă o dată ii asigur pe politiștii locali afectați de noua organigramă de toată înţelegerea noastră și de tot sprijinul nostru în condițiile respectării integrale a legii”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa de socializare.