Ședință la ADI “Buzău 2008” cu atacuri la persoană în spatele ușilor închise. Toma nu a reușit să și-i facă pe primarii PSD aliați în războiul cu Tescaru de la Compania de Apă

de Stiri Buzau Media

tomaPrima ședință a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, convocată după declanşarea războiului între conducerea Primăriei şi cea a Companiei de Apă, a fost una extrem de tensionată, pe alocuri lăsată cu atacuri la persoană în spatele ușilor închise.

Cei 35 de membri, în majoritate primari din localitățile care formează ADI, au votat toate cele șapte proiecte de pe ordinea de zi însă cel mai disputat a fost cel privind propunerea Primăriei Buzău de avizare a modificărilor actului constitutiv al Companiei de Apă. La acest punct, s-a votat ca eventualele schimbări aduse actului constitutiv să intre prin filtrul instituţiilor de finanţare a proiectelor derulate de furnizorul de apă.

Decizia luată de majoritatea primarilor prezenţi la şedinţă l-a nemulţumit pe primarul Buzăului, Constantin Toma, care a acuzat că, în continuare, hotărârile în cadrul acestui for se iau arbitrar şi contrar legii. În plus, după şedinţă, nemulțumit că primarii PSD din ADI nu i-au susținut propunerea, Toma a declarat că va cere urgentarea unei reforme în PSD Buzău.

Toma nu s-a ferit să îl critice chiar pe preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pe care îl acuză că, în tot acest război, fraternizează cu directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru.

În ședința de astăzi nu s-a stabilit nimic bun. Se cer niște avize la niște organisme astfel încât să se lungească în continuare această boală pe care Compania de Apă și gașca care o susține să continue. Asta e situația dar sunt optimist. S-a cerut niște avize la toate organismele europene, mondiale, papale, NATO astfel încât să se obțină aprobarea modificării actului constitutiv prin care familia Tescaru și acoliții de pe lângă să continue această activitate. Eu cred că mulți dintre primari nu au înțeles despre ce este vorba”, a spus
Constantin Toma după ședință, vizibil iritat din cauza votului dat de primarii social-democrați.

Unul dintre consilierii președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost chiar victima unei ieșiri necontrolate a lui Toma. ,,Domnișoară te rog frumos să ne lași în pace, că tocmai i-am transmis domnului Neagu, da? Mulțumesc mult tare, dar poți să iei o înregistrare de la colegi nu-i problemă”, i-a spus Constantin Toma acesteia.

De cealaltă parte, președintele A.D.I. 2008, Petre Emanoil Neagu, a declarat că ședința a fost una normală cu câteva discuții mai aprinse dar că nu au existat probleme.

S-a luat act de schimbările impuse de alegerile din vară după care anumiți membri au fost înlocuiți, s-a stabilit componența noului Comitet Director din care domnul primar al municipiului Buzău nu a dorit să facă parte. La ultimul punct s-a decis să se ia act de cele votate în Consiliul Local Municipal legat de modificările actului constitutiv când se vor lua avizele de la toate forurile interesate. Acest punct a fost votat de toți cei prezenți mai puțin de domnul primar al municipiului Buzău Constantin Toma care a votat împotrivă și de domnul
Sorin Cârjan care s-a abținut”, a declarat președintele A.D.I. 2008 Petre Emanoil Neagu.

Neagu a mai spus că nu va susține nici o ilegalitate indiferent cine o va face.

Eu sunt membru PSD și, recunosc, sunt prieten cu domnul Tescaru cum și domnul Toma este bun prieten cu domnul Tescaru și îi aduc aminte că au fost în excursii împreună, au jucat tenis de masă… Probabil că acum s-au resetat, toată lumea este liber să își aleagă ce prieteni vrea dar asta nu înseamnă că eu aș putea să susțin o ilegalitate sau ceva în afara legii pe care ar face-o domnul Tescaru sau oricine altcineva”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.