AVERTIZĂRILE METEO PENTRU JUDEȚUL BUZĂU AU ACTIVAT CENTRUL JUDEŢEAN DE COORDONARE ŞI CONDUCERE A INTERVENŢIEI

de Stiri Buzau Media

     Prefectura Buzău anunță că, urmare a avertizării cod portocaliu de vânt puternic şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, valabilă începând de astăzi şi până în seara zilei de luni, 30 octombrie, pentru zona de nord a judeţului Buzău, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Pe durata avertizării cod portocaliu, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din zona vizate vor asigura serviciul de permanenţă şi vor monitoriza situaţia, pentru a fi gata de intervenţie în cazul apariţiei unor probleme cauzate de înrăutăţirea vremii.

Conform specialiştilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, întreaga zonă montană a României va fi afectată de vânt puternic ce va sufla în rafale cu viteze cuprinse între 80 – 120 km pe oră, va ninge viscolit, iar vizibilitatea poate scădea temporar la sub 50 de metri.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, este indicat ca persoanele aflate în tranzit în zonele aflate sub atenţionarea meteo să descarce aplicația DSU.

Știri despre: