VARIANTE PRIVIND SOARTA COPILULUI ABUZAT DE TATĂL SĂU

de Stiri Buzau Media

     Cazul șocant de la Bozioru se află în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Angajații de la Telefonul Copilului din cadrul Direcției au ajuns la spital, imediat ce băiatul de 12 ani a fost internat. Totodată, ei au luat legătura și cu poliția din Pârscov pentru a se asigura că nu mai sunt și alți minori acasă. Din discuțiile purtate cu copilul, reprezentanții DGASPC Buzău au aflat că mama acestuia a plecat de două săptămâni în Spania, foarte probabil, și din cauza tatălui său care era cunoscut în zonă, drept un om violent. Băiatul este elev în clasa a VI a și înainte de a se muta la Bozioru a învățat la o școală din municipiul Buzău. Duminică, un psiholog al Direcției îl va vizita pe copil, având în vedere că acesta a trecut printr-o adevărată traumă. Foarte probabil, băiatul de 12 ani va mai rămâne internat în spital.

Reprezentanții DGASPC Buzău speră ca mama băiatului să revină în țară pentru a avea grijă de el, odată ce va fi externat. În caz contrar, DGASPC Buzău se pregătește pentru plasamentul în regim de urgenţă al copilului, ca măsură de protecţie specială cu caracter temporar. Reamintim, în această după-amiază, la Bozioru a fost semnalat șocantul caz în care, băiatul de 12 ani a fost maltratat de propriul tată din răzbunare pentru plecarea soției sale în Spania. Mai exact, individul de 39 de ani și-a luat copilul de 12 ani, l-a dus în pădure l-a legat de un copac și l-a tăiat cu un cuțit pe burtă, mâini și picioare. Întreaga scenă a fost filmată cu un telefon mobil și trimisă apoi soției sale care l-a părăsit.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și de rele tratamente aplicate minorului. Față de bărbatul vinovat a fost luată măsura internării într-o unitate spitalicească, mai exact Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Aici, el va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul faptei.

Știri despre: