Biblioteca Vie, o nouă ediție!

de Stiri Buzau Media

Elevii Colegiului Economic Buzău au citit miercuri, 12 decembrie, 15 “cărţi vii” care poate le-au schimbat viaţa. O bibliotecă vie şi o şansă pentru 115 de elevi din clasele a XI a și a XII a de a afla tot ce vor despre profesia dorită. Aflată la a opta ediţie, Biblioteca Vie de anul acesta a reunit pe rafturile ei 15 de cărţi dintre cele mai interesante: Olteanu Loredana, Muşat Mihai, Ivașcu Dan, Bădeanu Elvira, Vișteanu Liliana, Grigore Corina, Stoica Adela,Rusen Narcisa, Brănișteanu Corina, Vasile Cristina, Budău Robert, Drăgănoiu Ionel, Manu Dragoș. Fiecare “carte” a avut o poveste personală, fiecare carte a prezentat o profesie. Elevii au “citit” despre ce înseamnă să fii: funcţionar bancar, economist, ofiţer, poliţist, agent de marketing, manager, asistent medical, asistent social. Cei peste 115 elevi participanţi au pus întrebări şi au aflat răspunsuri legate de profesia pe care şi-o doresc în viitor.

“Bibliotecari” în Biblioteca Vie au fost anul acesta: Lucia Olteanu, Cătălina Poştovei, Măriuca Vali Budău. Sunt cele care au ales cu multă grijă cărţile şi au îndrumat cititorii. În intervenţia sa, director Marioara Lungu, a menţionat: ,,An de an dorinţa elevilor noştri de a “citi” este tot mai mare, cel puţin în forma de Bibliotecă Vie. Considerăm că orice modalitate de a-i familiariza pe elevii noştri cu cerinţele pieţei muncii este binevenită, iar Biblioteca Vie poate fi foarte eficientă. Mulţumim tuturor cărţilor care au răspuns chemării noastre, celor care ne sunt alături de 8 ani şi celor care sunt la prima participare!”.

Iată și câteva impresii ale elevilor participanți:

Lungu Daniela: Această activitate m-a încurajat mai mult, mi-a dat mai multă încredere în mine și m-a făcut să realizez că orice început e greu, însă prin muncă poți ajunge ușor sus. Nu trebuie să-ți fie teamă de noi începuturi și dacă îți place ceea ce faci, îți va ieși cu siguranță și vei atinge culmile succesului.

Ana Maria Gavrilă: A fost o activitate complet interactivă ce ne-a ajutat să „ne alegem” drumul către viitor.

Ana Beitulovici: Domnul Mihai Mușat, directorul sucursalei Libra Bank, ne-a povestit despre parcursul dumnealui în acest domeniu. Despre cum a fost nevoie de 8 luni să își gaseasca un loc de muncă în acest domeniu, dupa ce și-a terminat studiile, și despre cât de ușor se gasește acum unul. Daca ai voință și încredere vei reuși în acest domeniu. Ne-a povestit despre diferențele dintre departamentul de operațiuni, care este favorabil persoanelor atente și foarte bune la calculatoare, și dintre departamentul de vânzări, care este minunat pentru cei care pot interacționa foarte ușor cu alte persoane.

Știri despre: , ,